Macforum växer med nya förvärv

Apple-återförsäljaren Macforum växer och förvärvar MacHuset och mhstore-butikerna i Borås, Halmstad, Jönköping och Växjö. I och med förvärvet består bolaget av omkring 100 anställda med en omsättning på 400 miljoner kronor.

– Med butiker, auktoriserad service, företagslösningar och konsultverksamhet på sju orter stärker vi vår ställning som ledande Apple-expert i västra och södra Sverige, säger Martin Barregård, VD på Macforum.macforum-bild

Macforum fokuserar på utveckling av tjänsteutbudet mot konsumenter och företag. Förenkling genom mobila arbetssätt, företagstelefoni, appar och molntjänster är några av företagets verksamhetsområden. Kundfokus, kreativitet och affärsnytta har alltid varit drivkrafterna, ända sedan starten 1992.

– Likt marknaden för Apples produkter och lösningar växer och utvecklas även vi, såväl

geografiskt som kompetensmässigt. Vi har förmågan att agera som en komplett IT-avdelning åt våra kunder. Sammanslagningen innebär verkligen ett lyft för oss och våra kunder, säger Martin Barregård, VD på Macforum.

Macforum stärker samtidigt sin position på e-handelsmarknaden med hela Apples sortiment. Tillbehörssortimentet är av utmärkande god kvalitet och kunderna kan förvänta sig en sömlös köpupplevelse mellan e-handel och butikshandel.

– För de anställda väntar en spännande och rolig tid med många nya kollegor.Sammanslagningen kommer att bidra till kompetensutveckling och ge upphov till kreativa idéer som förbättrar verksamheterna, säger Anna Sahlsten, verksamhetschef för butikerna på Macforum. Samsynen mellan de inblandade aktörerna har utgjort en stabil grund för affären:

– Kompetensen är hög genom hela verksamheten. Vi är stolta och glada över att Macforum värdesätter och identifierar sig med oss och sättet vi skapar nöjda kunder.

Tillsammans kan vi bygga ännu bättre relationer till konsumenter och företag på en bredare marknad, säger Per-Åke Claesson, VD för MacHuset.

I och med förvärvet finns Macforum nu på totalt sju orter med ett komplett erbjudande. Företaget finns sedan tidigare i Göteborg, Karlstad och Kungsbacka.

Post Comment