Mackmyra väljer Wycore som IT-operatör
Hem NyheterMolntjänster Mackmyra väljer Wycore som IT-operatör

Mackmyra väljer Wycore som IT-operatör

Publicerat av: Redaktionen

Mackmyra, Sveriges ledande whiskyproducent, har valt Wycore som IT-operatör. Mackmyra lämnade sin gamla leverantör och IT-miljö med egen hårdvara och gick över till Wycores helt molnbaserade lösning, vilket gett en betydligt flexiblare IT-miljö och sparat kostnader.

– Wycores molnbaserade lösning har inneburit mer och bättre utrustning till betydligt lägre löpande kostnad. Vi får även en oslagbar kostnadskontroll och slipper också fundera på att köpa ny hårdvara när vi växer, säger Roger Sjödin, IT-controller på Mackmyra.Mackmyra väljer Wycore som IT-operatör

Mackmyra Svensk Whisky är Sveriges ledande och mest kända whiskyproducent. Bolaget är noterat på Nasdaq OMX First North Stockholm, har drygt 40 anställda och försäljning i ett antal länder. Man har sedan starten av bolaget haft en egen IT-miljö som hanterats av en extern leverantör. IT-miljön har bestått av hårdvara, med ett antal servrar och nätverksutrustning placerad i leverantörens kylcontainrar utomhus. Systemmässigt har man utöver det vanliga med mail och lagring även affärs-, beslutsstöd- och säljsystem. För tillverkningsprocessen har man ett separat avancerat produktionssystem.

Flexiblare IT-miljö och stora kostnadsbesparingar
Mackmyra behövde förbättra sin IT-lösning och stod i valet mellan att uppgradera sin egna klassiska IT-lösning med ny hårdvara och nya licenser, eller att växla spår och ge Wycore förtroendet för totalfunktionsansvaret över en ny helt molnbaserad IT-miljö. Mackmyra valde framtiden och en ny lösning på Wycores egna och mycket säkra Citrixbaserade plattform placerad i ett svenskt datacenter i toppklass.

– Hade vi inte lagt över detta till Wycore så hade kostnaderna för att investera i nya servers, licenser och konsultinsatser runt detta blivit mycket höga, uppskattningsvis kostnader i miljonklassen. Så till en betydligt lägre totalkostnad får vi nu istället en miljö som följer med och förnyar sig allt eftersom tekniken utvecklas. Och det sparar enormt mycket i upplevelsen som inte riktigt går att mäta i pengar, säger Roger Sjödin, IT-controller på Mackmyra.

Mackmyra har nu ordning och reda i sin IT-miljö med en mycket driftssäker lösning som är skalbar och framtidssäkrad, eftersom allt nytt helt enkelt adderas i den nya lösningen. Man har kontroll över sina IT-kostnader eftersom man hyr lösningen med en fast månadsavgift, och behöver själv inte investera i dyr hårdvara. Den nya lösningen har även inneburit stora kostnadsbesparingar, bland annat en närmast total eliminering av konsultinsatser för driftsmiljön. Mackmyra gick från en genomsnittlig månadskostnad – endast för överskjutande konsultinsatser på driftmiljön – på minst 25 000 kr i månaden till att bli i det närmaste noll kronor med Wycore. Alltså en sänkning om minst 300 000 kronor per år. Det är pengar som Mackmyra nu istället kunnat satsa på att utveckla och förnya det nya säljstödsystemet och andra viktiga funktioner som gett ökad kundnytta.

Mobiliteten och tillgängligheten är också förbättrad då man nu kan komma åt hela sitt IT-system från var som helst och med vilken enhet som helst, utan krångliga VPN-anslutningar.

– Vi är mycket stolta över att ha fått en så prominent kund som Mackmyra och är glada över att få hjälpa dem med en modern, säker, kostnadseffektiv och framtidssäkrad lösning. Vi hoppas också att detta kan bidra till att fler får upp ögonen för funktionsbaserad IT från Wycore, säger John Lybäck, vd för Wycore.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>