Hem Nyheter Macsupport väljer Ingram Micro som distributionspartner

Macsupport väljer Ingram Micro som distributionspartner

Publicerat av: Redaktionen

[KANALPARTNER] Ingram Micro har nyligen signerat ett avtal med Macsupport AB om distribution av Apple-produkter i Sverige. Avtalet som är skrivit på flera år innefattar såväl produkter som tjänster.

Macsupport väljer Ingram Micro som distributionspartner 2

Daniel Frendegard, ansvarig för Apple-affären hos Ingram Micro

Macsupport är Sveriges största Apple Premium återförsäljare med huvudkontor, lokala kontor och butiker runt om i Sverige. Daniel Frendegard, ansvarig för Apple-affären hos Ingram Micro berättar:

”Macsupport är en av de kunder med störst penetration på marknaden och samtidigt bra geografisk spridning. Kombinationen av att vara ett bolag i den storleken och att leverera premiumupplevelse gör detta till en spännande utmaning för oss. Ingram Micro har en ständig tillväxt i bolaget och samarbetet med Macsupport ligger helt i linje med vår långsiktiga strategi.”

Macsupport har funnits i branschen sedan 1986 och är förutom Apple Premium Partner även Apple Solution Expert Education och Apple Service Provider.

”För oss är tillgängligheten det viktigaste. För att kunna serva våra kunder på bästa sätt måste vi tillsammans med distributören se till att produkterna finns på hyllan. Detta känner vi oss trygga med att Ingram Micro på bästa sätt ombesörjer för oss,” säger Håkan Wallén, VD på Macsupport. ”Dessutom har vi ett väldigt gott samarbete mellan våra respektive medarbetare och vi har stor tilltro till att vi genom Ingram Micro kan få hjälp att utveckla vår affär ytterligare.”

Idag har MacSupport kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås, Lund, Luleå, Skellefteå, Umeå, Östersund och Sundsvall. När det gäller framtiden för Apple ser Håkan mycket positivt på den.

”Apple har en mycket god framtid som väntar, genom att man fortsätter vara innovativ och marknadsledande inom produktutveckling och inte minst genom sitt goda hållbarhetsarbete som får en stor roll på morgondagens marknad. Genom vårt samarbete med Ingram Micro känner vi en trygghet i att ha bra tillgänglighet av produkter, bra logistik, bra relationer, samt support av vår affärsutveckling för att skapa bästa förutsättningar för framtiden. ”

Ingram Micro Sverige har över 20 år i branschen och kan telekom och IT som få andra. Placeringen i värdekedjan, mitt emellan leverantör och återförsäljare, ger en unik position i marknaden.

”Tillsammans kommer vi inte bara kunna driva den traditionella Apple-affären utan också supportera och skapa möjligheter kring nya tjänster och lösningar för marknaden”, säger Daniel avslutningsvis.

Fakta
Namn: Macsupport AB
Inriktning: Apple Premium Reseller, APR
Geografi: 11 butiker, 12:e under öppnande
Omsättning: 498 milj sek
Antal anställda: 134
Bildat: 1986

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>