MAG stödjer Pride med donation till välgörenhet

Anställda på MAG Interactive samlar in pengar för att stötta hbtq-personers rättigheter globalt

MAG stödjer Pride med donation till välgörenhet 1Inkludering, representation och allas lika rättigheter är ledord hos MAG Interactive. Vi ville visa engagemang och att våra värderingar är mer än ord under Pridemånaden – därför startade de anställda en insamling för att stötta hbtq-personers rättigheter. MAG utlovade också att donera lika mycket som de anställda samlade in, för att dubblera den totala summan.

Vårt kontor i Stockholm valde att donera pengar till Solidaritetsfonden, en svensk organisation som hjälper till att arrangera Pridefestivaler på platser där det saknas politiskt och ekonomiskt stöd. De anställda vid kontoret i Brighton samlade in pengar till Rainbow International Fund, som främjar medvetenhet om hbtq-personers rättigheter genom att bland annat finansiera lokala projekt och gräsrotsaktivism.

Vi valde att stötta dessa organisationer eftersom de är aktiva där de behövs som mest, och vår förhoppning är att vi kan inspirera andra företag i spelbranschen att ta liknande initiativ för hbtq-personers rättigheter i samhället.

De anställda på MAG samlade totalt in 5470 kronor och efter att MAG matchade donationen landade den slutliga summan på 10 940 kronor.