Malux effektiviserar med Citrix Cloud Workspace
Hem NyheterMobilitet Malux effektiviserar med Citrix Cloud Workspace

Malux effektiviserar med Citrix Cloud Workspace

Publicerat av: Redaktionen

Malux väljer Citrix Cloud Workspace Service för att skapa en mer skalbar och mobil verksamhet.

Malux effektiviserar med Citrix Cloud Workspace 2

Malux AB levererar genom sina dotterbolag säkerhetslösningar inom industri, kommunikation och belysning. De senaste åren har företaget internt jobbat med föråldrad hårdvara och långsam nätverksuppkoppling. De hade en mix av hårdvaror som PC:n och tunna klienter, vilket påverkade IT-säkerheten och hämmade medarbetarnas möjligheter att jobba mer mobilt.

Malux AB sökte en mer skalbar och mobil IT-lösning och valet föll på Citrix och deras partner AceIQ. Inom ramen för samarbetet levererade AceIQ molnlösningen Citrix Workspace som är en fullt integrerad digital arbetsplatslösning.

– Det fanns inga andra alternativ till Citrix Workspace på marknaden. Ingen annan lösning har till exempel den fulla uppsättning av mobila funktioner och applikationer som Citrix XenMobile levererar, säger Jörgen Norman, IT-Chef på Malux AB.

Med Citrix Cloud och Office 365 kan Malux effektivisera sin verksamhet betydligt. Vi kan i dag starta upp en ny arbetsplats på bara några timmar, allt som krävs är en internetuppkoppling och en laptop, säger Anders Nygren, VD på Malux AB.

– Möjligheten att vara mer mobila har gjort Malux betydligt mer konkurrenskraftigt. I dag vill medarbetare enkelt ha tillgång till sin desktop oberoende av plats eller enhet och med hjälp av Citrix Cloud får de just detta, säger Anders Nygren.

– Malux är ett företag som vill ligga i framkant med utvecklingen, varför de anammat ett nytt innovativt arbetssätt som ökar både kund- och medarbetarnöjdhet. Vi ser fram emot att följa Malux på deras fortsatta framgångsresa, säger Mats Ericson, Försäljningschef på Citrix.

Malux IT-säkerhet har även förbättrats betydligt med Citrix Workspace.

– Med XenMobile kan vi kontrollera apparna som vi vill att användarna ska ha på sina mobila enheter. Vi har även ett bättre skydd mot exempelvis ransomware. Vi har inte haft en enda incident sedan vi flyttade till Citrix Cloud, säger Jörgen Norman.

Med integrationen av Citrix Workspace fick Malux:

  • XenMobile, för enhetssäkerhet inom verksamheten
  • XenApp och XenDesktop, för Windows app- och skrivbordsleverans

Citrix Workspace levererar säkra, integrerade arbetsytor som gör medarbetarna mer mobila och företagen mer agila.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>