ManageEngine lanserar analysprodukt för IT
Hem NYHETER ManageEngine lanserar analysprodukt för IT

ManageEngine lanserar analysprodukt för IT

Publicerat av: Redaktionen

Inuit meddelar idag att dess leverantör ManageEngineger sig in i IT-analysbranschen genom lanseringen av Analytics Plus.

Produkten är framtagen för organisationer som behöver bättre insikt i sitt data. Analytics Plus är enkel att integrera med olika datakällor och verktyg, analyserar stora datavolymer och kan presentera resultaten visuellt på många sätt.

doexme6bbsjkl8dqxmze

Ett exempel på en dashboard i ManageEngine Analytics Plus

Många organisationer använder ett flertal IT-verktyg för att driva sin affärsverksamhet. Dessa verktyg ger stöd åt IT-användare, infrastruktur och affärsapplikationer. Men oftast ger de stöd åt snabba och korrekta beslut – varken för IT eller verksamheten som helhet. Problemet är att data i olika format som skapas av verktygen lagras i silos som gör det svårt att ta fram värdefull information och få inblick i organisationens resultat. Det finns lösningar som kan analysera alla dessa data men de är ofta komplicerade och kräver mycket anpassning eller är för tidskrävande och dyra.

”De flesta företag vill få avkastning på IT-analyserna, men väldigt få är beredda att göra större investeringar i IT-analyser”, säger Sridhar Iyengar, Produktansvarig för Analytics Plus. ”Vi befinner oss i ett perfekt läge att nå ut på marknaden med denna lösning. Vi kan IT management och vet hur det görs både kraftfullt och enkelt. Vi vet vad IT-administratörer, chefer, CIO:n och företagschefer förväntar sig av analysdrivna insikter. Vi är väl insatta i Business Intelligence och Analytics tack vare att vår systerdivision Zoho.com har tillbringat 10 år med att finslipa den teknik som vi utnyttjar i Analytics Plus.”

Fördelarna med Analytics Plus

Dataanalys är på väg att bli lika viktigt som IT var för några år sedan. Analytics Plus möter den växande efterfrågan för att göra IT-analyser tillgängliga inom hela organisationen och tillhandahålla de insikter och visualiseringar som krävs för att kunna fatta bättre beslut snabbare. Genom att tillvarata ManageEngines expertis inom IT Management, sammanför Analytics Plus olika datakällor för att snabbt ge insikter i form av avancerade visualiseringar och interaktiva dashboards.

Analytics Plus i korthet:

 • Snabbt att konfigurera och enkelt att använda
  Analytics Plus installeras och konfigureras på några få minuter, varefter visualiseringar kan skapas. Till skillnad från andra analysverktyg är Analytics Plus enkel att använda och erbjuder en intuitiv visuell arbetsyta med dra-och-släpp funktionalitet för att snabbt skapa dashboards.
 • Kraftfull data-sammanställning, analyser och statistik
  Med Analytics Plus kan användare utföra cross-data-analyser och använda en ”look up”-modell för sammanslagning av olika dataset med gemensamma fält. Lösningen erbjuder färdiga analysfunktioner och en Excel-liknande formelmotor med ett omfattande bibliotek av matematiska och statistiska funktioner.
 • Avancerad visuell presentation och analys
  Användare kan skapa rapporter och dashboards som innehåller diagram, widgets, KPI-tal, pivottabeller och tabellkomponenter. Med dashboards kan användarna undersöka data visuellt, göra djupanalyser och ändra utseende med hjälp av olika diagramtyper och fördefinierade mallar.
 • Ett verktyg som samlar insikter från olika datakällor
  Arkitekturen i Analytics Plus gör det möjligt att analysera data från en mängd olika datakällor som till exempel kalkylblad, filer och flöden, relations- och icke-relationsdatabaser, applikationer och web API, vilket ger en enhetlig överblick över all IT.
 • Delning och samarbete
  Med Analytics Plus kan användarna säkert dela rapporter och dashboards med sina medarbetare för att snabbt kunna fatta beslut inom gruppen. Dashboards kan bäddas in i webbplatser, intranät och andra webbappar för bredare åtkomst med finkornig kontroll.
 • Fungerar sömlöst över webb och mobilenheter
  Analytics Plus finns även som mobilapp för Android- och iOS-enheter, så att användare kan komma åt och interagera med rapporter och dashboards oavsett var de befinner sig.
 • Lägre total ägandekostnad (TCO)
  Analytics Plus minskar kostnaderna med upp till 50 procent jämfört med ledande IT-analysverktyg med liknande funktionalitet.


Analytics Plus för ITSM

I Analytics Plus finns det ett stort antal färdiga dashboards och rapporter speciellt framtagna för ITSM-området och de inbyggda integrationerna med ITSM-verktyg. Under de senaste åren har ITSM (IT Service Management) och IT service desk blivit hörnstenar för IT-strategin och gjort det möjligt för organisationer att leverera högklassiga IT-tjänster på ett effektivt sätt. Nu söker företag nya sätt att förbättra leveransen av IT-tjänster genom effektivare ITSM-processer. Det enda sättet att förstå och identifiera ineffektiva processer är att analysera data från servicedesk-verktygen och avancerade dataanalyser är den bästa metoden för arbetsuppgiften.

”Det finns ett stort intresse för avancerade analysmetoder som kan hjälpa till att effektivisera och utveckla de tjänster en servicedesk levererar, säger Erik Tjärnqvist, Produktchef ManageEngine på Inuit. ”Tack vare integrationen kan ServiceDesk Plus kunder följa sina KPI:er och göra djupanalyser på ett effektivt och överskådligt sätt.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00