Hem Nyheter ManageEngine lanserar integrerad plattform för säkerhet och hantering av endpoints

ManageEngine lanserar integrerad plattform för säkerhet och hantering av endpoints

Publicerat av: Redaktionen

Inuits leverantör ManageEngine lanserar endpointsäkerhet som en del av deras Unified Endpoint Management lösning Desktop Central.

ManageEngine lanserar integrerad plattform för säkerhet och hantering av endpoints 2

Erik Tjärnkvist, Product Manager på Inuit

På så sätt överbryggs klyftan som många upplever mellan endpointsäkerhet och hantering av dessa endpoints. Nu kan verksamheter få en holistisk säkerhet och hantering av alla endpoints i sitt nätverk.

– Säkerheten blir alltmer komplex och då är det viktigt att förenkla så mycket som möjligt. Genom att addera integrerade säkerhetsfunktioner till vår UEM-lösning Desktop Central tillför vi en ny dimension där endpointhantering och säkerhet går hand i hand. Det både höjer säkerhetsnivån och effektiviteten, säger Erik Tjärnkvist, Product Manager på Inuit.

Säkerhetsfunktionerna innefattar funktioner för sårbarhetsanalys och hotreducering, patch-hantering, webbläsarsäkerhet, applikationskontroll, device control och Bitlocker-hantering. Dessa nya funktioner kompletterar Desktop Centrals övriga funktioner för klienthantering (Windows, Mac och Linux) och mobile device management (iOS, Android och Windows). Med det nya säkerhetstillägget får verksamheter en fullständig översyn och kontroll över sina endpoints och kan säkerställa att uppfylla organisationens säkerhetsstandarder.

Med tillägget endpoint security kan Desktop Central nu:

  • Skydda ditt nätverk från zero days och andra kritiska sårbarheter med fullständig hot- och sårbarhetsanalys i kombination med patchhantering
  • Minska attackytan genom att identifiera och avlägsna dåliga säkerhetskonfigurationer
  • Säkra webbläsare från skadliga attacker genom att hålla koll på plugins, tillägg som används i ditt nätverk
  • Tillåt åtkomst till endast betrodda eller auktoriserade webbplatser och följ webbläsarens säkerhetsnormer
  • Undvik dataläckage, informationsstöld och insiderangrepp genom att övervaka och begränsa användningen av USB-enheter och annan kringutrustning
  • Skydda känslig information genom att spegla data och spåra filöverföringar
  • Övervaka och säkerställa dataöverföring via BitLocker-krypterade enheter
  • Öka produktiviteten och blockera applikationer med hög risk genom att svartlista dem. Tillåt endast betrodda applikationer genom att skapa en vitlista.
  • Utnyttja endpoint privilege management för att öka säkerheten på applikationer

Tillgänglighet och pris

Endpoint security tillägget till Desktop Central finns tillgängligt nu. Desktop Central med endpoint security tillägget kan laddas ner och testas i 30-dagar på inuit.se. Befintliga kunder ber vi kontakta Inuit för testlicens. För frågor, priser och online-demo kontakta Inuit.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>