Hem Säkerhet Många organisationer offrar fortfarande säkerheten – ett riskabelt drag

Många organisationer offrar fortfarande säkerheten – ett riskabelt drag

Publicerat av: Redaktionen

Den tredje årliga Verizon Mobile Security Index visar att ett stort antal organisationer fortfarande äventyrar mobilsäkerheten, vilket sätter dem i riskzonen.

Många organisationer offrar fortfarande säkerheten – ett riskabelt drag 3Cirka fyra av 10 svarande (43 %) rapporterade att deras organisation hade offrat mobilsäkerheten under det föregående året. De som gjorde det var dubbelt så sannolika att drabbas av ett intrång.

Studien visar att 39 % av de svarande rapporterade att de komprometterats när det kommer till mobilsäkerheten. 66 % av organisationer som drabbades av ett intrång kallade effekterna ”allvarliga” och 55 % sade att intrånget de upplevde hade varaktiga följder.

“I dagens värld är mobil uppkoppling viktigare än någonsin. Organisationer i alla storlekar och i alla branscher förlitar sig på att mobila enheter för att köra mycket av den dagliga driften, så mobilsäkerhet är en prioritet, säger Bryan Sartin, executive director, global security services, Verizon.

”Typen av enheter, olika applikationer och uppkomsten nya IoT-enheter komplicerar säkerheten ytterligare. Alla måste vara medvetna och noggranna när det kommer till mobilsäkerheten för att skydda sig själva och sina kunder”.

Eftersom attacker mot mobila enheter inte är branschspecifika, innefattar årets Verizon Mobile Security Index kompletterande vertikala rapporter i viktiga segment inklusive: finansiella tjänster; sjukvård; tillverkning; offentlig sektor; detaljhandel och små och medelstora företag. Rapporten diskuterar också vikten av mobilsäkerhet för tekniker som molnet och IoT och hur framväxten av 5G kommer att påverka säkerheten. I och med att 80 % av organisationerna säger att mobila enheter kommer att vara deras primära sätt att få åtkomst till molntjänster inom fem år, är det nu dags att fokusera på mobilsäkerheten.

En uppenbar frågan är, vad ska organisationerna göra då? Rapporten belyser användare, appar, enheter och nätverk som de fyra viktigaste mobila attackvektorerna. Rapporten innehåller ett antal tips om hur organisationer kan skydda sig mot mobila säkerhetshot, inklusive att upprätta ett “säkerheten först”-fokus, utveckla och upprätthålla policyer och kryptera data via osäkra nätverk.

Viktiga punkter ur rapporten:

  • Fem av sex (83 %) svarade åtta eller högre när de blev ombedda att betygsätta hur avgörande mobilen är för att deras verksamhet ska fungera smidigt (på en 10-gradig skala)
  •  43 % av organisationerna offrade säkerhet, där de främsta orsakerna var tidsåtgång (62 %), bekvämlighet (52 %) och lönsamhetsmål (46 %).
  •  20 % av organisationerna som drabbades av ett mobilt intrång sa att en falsk eller osäker Wi-Fi-hotspot var inblandad.
  •  31 % av de tillfrågade medgav att de hade utsatts för en kompromiss med en IoT-enhet.
  •  84 % av organisationerna sa att deras förtroende för data som lagrats i molnet växer.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>