Markus från Södertälje är ny larmfranchisetagare
Hem Nyheter Markus från Södertälje är ny larmfranchisetagare

Markus från Södertälje är ny larmfranchisetagare

Publicerat av: Redaktionen

Södertäljebon Markus Sallander ska hjälpa till att motverka inbrott, när han nu blir franchisetagare för Svenska Alarm.

Målsättningarna är höga, Markus siktar på att bli topp tre störst i Södertäljeregionen.

– Södertälje är staden jag är uppväxt i och älskar, nu får jag chansen att skapa en trygg och säker miljö för kommande generationer. Målet är såklart att bli största larmleverantören, första steget är att skapa en etablerad position där kunderna känner till och pratar väl om oss, säger Markus Sallander, ny franchisetagare i Södertälje.

Markus Sallander är utbildad driftstekniker, har erfarenhet av försäljning och har arbetat på Svenska Alarm i tre år som larmtekniker. Nu blir han franchisetagare åt bolaget och ansvarar för regionerna Södertälje, Nynäshamn, Botkyrka, Nykvarn och Salem. Totalt finns här cirka 35 000 villor, men även många fritidshus, lägenheter och företag som har nytta av ett säkert larmsystem.

Markus från Södertälje är ny larmfranchisetagare

Niklas Halldén Markus Sallander och Christofer Eriksson Svenska Alarm

– Det sker många inbrott i regionen, något jag vill vara med och ändra på. Ett larm på bostaden eller affärsverksamheten är ett enkelt och bra sätt att skydda egendom från brott.

För 27-årige Markus känns steget till att bli egenföretagare helt rätt när Svenska Alarm sökte franchisetagare. Markus har alltid haft entreprenörskap som intresse och en vilja att starta något eget.

– Jag trivs väldigt bra med det jag gör och drivs av att hjälpa andra. Detta kommer bli en rolig utmaning, där jag tror min försäljningsbakgrund kommer vara till stor hjälp. Jag är säker på att jag kan ta marknadsandelar från de stora drakarna.

Till sin hjälp får Markus ett etablerat och av kunderna uppskattat varumärke, Svenska Alarm. Bolaget har sedan 2009 vuxit till en rikstäckande verksamhet som erbjuder smarta larm och kamerabevakning för hem och företag. I början av 2021 lanserade bolaget franchiseverksamhet, för att kunna uppnå tydligare lokal förankring. Målet är att växa framför allt utanför Skåneregionen, där bolaget idag är starkast.

– Jag har fått ett fantastiskt stöd från Christofer och Niklas, grundarna på Svenska Alarm. Det känns tryggt att ha ett bra varumärke i ryggen, och jag kan använda deras befintliga försäljningskanaler och kontakter, säger Markus Sallander.

– Markus är väldigt uppskattad av kunderna och kan försäljning. När Svenska Alarm kan vara lokalt närvarande är det många som väljer oss framför konkurrenterna, vi tror att Markus är helt rätt och det ska bli väldigt roligt att hjälpa honom bygga en stark organisation och växa i regionen. Detta är en stor satsning för både Markus och Svenska Alarm, säger Niklas Halldén, styrelseordförande på Svenska Alarm.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>