Martela och Tieto lanserar My Dynamic Office för smartare arbetsmiljöer
Hem Nyheter Martela och Tieto lanserar My Dynamic Office för smartare arbetsmiljöer

Martela och Tieto lanserar My Dynamic Office för smartare arbetsmiljöer

Publicerat av: Redaktionen

Med hjälp av realtidsdata och IoT-tjänster kan arbetsplatsen kontinuerligt förbättras baserat på upplevelser och förändrade behov.

Martela och Tieto lanserar My Dynamic Office för smartare arbetsmiljöer 2Martela, en av Nordens ledande producenter gällande användarcentrerade arbetsmiljölösningar, har inlett ett samarbete med finska IT-företaget Tieto för att ta fram nya, smarta arbetsplatser med hjälp av tjänsten My Dynamic Office. Med hjälp av IoT-teknik (Internet of Things) kan kontorsmiljöer analyseras utifrån beläggningsgrad, rörelsemönster och medarbetarnas upplevelser, så att olika ytor kan optimeras utifrån hur mycket de används och hur de uppfattas.

My Dynamic Office använder uppkopplade IoT-sensorer för att visualisera information som är relevant för slutanvändaren, som hur olika platser i en kontorsmiljö används av medarbetare och besökare. Medarbetarna kan exempelvis se vilka arbetsplatser som är lediga just nu, eller var i lokalerna en kollega befinner sig.

Informationen kan analyseras i realtid för att utveckla arbetsmiljön och ge en bättre förståelse för vilka ytor som behöver expanderas och vilka delar av ett kontor som används lite. På så sätt kan arbetsplatsen och utbudet av tillgängliga mötesplatser förbättras baserat på användarupplevelser, användardata och förändrade behov. Det kan även användas för att rapportera eventuella brister i arbetsmiljön, exempelvis om ett mötesrum är för kallt eller om någon teknik saknas.

My Dynamic Office bygger på Tietos tjänst Empathic Building samt tjänsten Martela Lifecycle och är del i Martelas koncept Smart Workplace, som även inkluderar möbler och digitala verktyg för smarta arbetsplatser.

– Vi samarbetar nära branschens bästa leverantörer för att kunna bygga smartare arbetsmiljöer åt våra kunder och det här är vårt första samarbete med Tieto. Vår kunskap om flexibla arbetssätt och -miljöer, kombinerat med Tietos lösning och den användardata som genereras i den, gör att vi kan erbjuda våra kunder en kontinuerligt optimerad arbetsplats och en bättre förståelse för sin arbetsmiljö. My Dynamic Office ger en bättre upplevelse för medarbetare, som får möjlighet att påverka miljön på sin arbetsplats, säger Tytti Ruponen, Offering Manager på Martela.

– I framtiden kommer smarta arbetsplatslösningar vara lika nödvändiga som el och vatten. Vi vill göra kontorsbyggnader mer användarvänliga och medverka till ännu nöjdare medarbetare. Martela har lång erfarenhet när det gäller arbetsmiljöer och tillsammans kan vi leverera unika och värdefulla tjänster till våra kunder, säger Reetta Ruusunen, Head of Operations på Tieto Empathic Building.

My Dynamic Office demonstreras i Martelas monter A38:20 på Stockholm Furniture & Light Fair som arrangeras på Stockholmsmässan den 6–10 februari.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>