Martela och Tieto samarbetar för smartare arbetsplatser
Hem NyheterInternet Of Things Martela och Tieto samarbetar för smartare arbetsplatser

Martela och Tieto samarbetar för smartare arbetsplatser

Publicerat av: Redaktionen

Martela och Tieto har idag meddelat att de kommer att samarbeta för att ta fram nya, smarta arbetsplatser.

Martela och Tieto samarbetar för smartare arbetsplatser 2Samarbetets fokus ligger på IoT-lösningar såsom sensorer som avläser beläggningsgraden på olika platser. Realtidsdata och paneler som visualiserar analysdata ger nytt värde till medarbetarnas liv och skapar en grund för nya optimeringstjänster. Som ett resultat kan arbetsplatsen kontinuerligt förbättras baserat på användarupplevelser, användningsdata och förändrade behov.

Möjligheten att mäta utnyttjandegraden av arbetsplatsens olika områden ger en förståelse för vilka ytor som behöver expanderas och vilka delar av kontoret som används mindre. När de här uppgifterna kombineras med hur lokalerna används, samtidigt som medarbetarna engageras genom olika metoder, finns det en starkare grund än någonsin för en kontinuerlig optimering av arbetsmiljön.

Smarta lösningar gör att personalen i realtid kan se vilka arbetsplatser som är lediga. Varje medarbetare kan välja och boka den arbetsplats som passar bäst för stunden. Man kan exempelvis välja mellan öppna ytor för samarbete, tysta rum för fokuserat individuellt arbete, mötesrum i olika storlekar, loungemiljöer och mycket mer.

Personalen kan när de vill, dela med sina kollegor var de befinner sig och också välja en arbetsplats utifrån var de kollegor man behöver samarbeta med sitter. Ett användarvänligt återkopplingsverktyg gör det nu också lättare för medarbetare att ge feedback om arbetsmiljön eller rapportera om eventuella problem. Svarstiden blir därigenom kortare samtidigt som lokalernas skötsel upprätthålls.

“Allt mer mångsidiga arbetsvanor och ny teknologi öppnar upp för helt nya möjligheter för arbetsplatsplanering och anskaffning vilket gör det möjligt att stötta organisationskulturen. För att utnyttja de nya möjligheterna till fullo är det viktigt att alla involverade samarbetar kring planering, genomförande och optimering. Målet med samarbetet mellan Martela och Tieto är att snabbt och smidigt införa nya teknologier för att kunna utveckla nya arbetsmiljöer,” berättar Tytti Ruponen, Offering Manager på Martela.

“I framtiden kommer smarta arbetsplatslösningar vara lika nödvändiga som el och vatten. Vi vill göra kontorsbyggnader mer användarvänliga och medverka till ännu nöjdare medarbetare. Martela har lång erfarenhet när det gäller arbetsplatsplanering och vi tror att vårt samarbete kommer att utveckla båda parters utbud,” säger Reetta Ruusunen, Head of Operations på Tieto Intelligent Building.

Den senaste teknologin för arbetsplatser testas som ett pilotprojekt på Martelas kontor i Helsingfors och Stockholm, och snart även i Oslo. Personalen i Martela-kontoret får bland annat data i realtid om lediga sittplatser, utnyttjandegrad av olika områden och var i huset kollegorna befinner sig samt en möjlighet att ge feedback, dela upplevelser och skicka förfrågningar. Uppgifterna används för kontinuerlig utveckling och optimering. Både Martela och Tieto kommer att använda återkopplingen från projektet för att vidareutveckla sina tjänster.

I Martelas koncept Smart Workplace anpassas kontorslokaler och resurser flexibelt i enlighet med de nya behoven hos en mobil arbetsstyrka. Produktfamiljen Martela Dynamic inkluderar smartphone- och smartcardlösningar för bokning av bland annat förvaringsskåp, arbetsstationer eller mötesrum. Analysresultat gör det möjligt att följa upp användarerfarenheter och kontinuerligt optimera arbetsplatsen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>