Mats Oretorp ska leda EMCs Sverigeresa i kanalen

mats oretorp
Mats Oretorp.

Mats Oretorp kliver in på EMC i rollen som Sverige-chef den 26 maj. Detta bara ett år efter att han lämnade it-branschen och jobbet som vd på Dell Sverige för träningskedjan Sats.

– Mats blir en värdefull tillgång i EMC Sveriges fortsatta expansion, säger Robert Ekström som är vd för EMC i Norden och Baltikum. Ett syfte med rekryteringen är att han nu ska kunna fokusera mer på den uppgiften.

I pressmeddelandet som EMC skickade ut på förmiddagen konstateras att Mats Oretorps  it-bakgrund sträcker sig över välkända bolag som Dell, HP och IBX. Han var under flera år Sverigechef på Dell och marknadschef på HP. Han kommer alltså senast från rollen som Commercial Director på SATS.

– En av våra främsta styrkor och tydligaste framgångsfaktorer är förmågan att rekrytera de bästa i branschen i rätt skede. Det tror jag att vi lyckats med ännu en gång i samband med att Mats kliver in i rollen som Sverigechef. Han kommer att bli en viktig resurs i EMC:s fortsatta satsning på den svenska marknaden, säger Robert Ekström.

Sedan 2010 har EMC mer än fördubblat omsättningen, stärkt verksamheten i Norden och Baltikum samtidigt som man utvecklat sina partnersamarbeten ytterligare. EMC-federationen (EMC, RSA, Pivotal och VMware) planerar att växa sig ännu starkare och fortsätta ta marknadsandelar vilket gör att Mats Oretorp blir en viktig resurs för att säkerställa fortsatt tillväxt på den svenska marknaden, skriver man i pressmeddelandet.

Post Comment