Matt Mills blir ny VD för MapR Technologies

 MapR Technologies, leverantör av marknadens enda konvergerade dataplattform, meddelade idag att Matt Mills, som tidigare varit President och COO, blir verkställande direktör (VD) och medlem av styrelsen.

Företagets grundare och tidigare VD John Schroeder kommer inta rollen som styrelseordförande. Han kommer fortsätta arbeta heltid inom företaget sida vid sida mattmills4x4-sqmed Mills samtidigt som han fokuserar på produktutveckling och strategi, investor relations samt kund- och branschrelationer. Både Mills och Schroeder tillträder sina nya roller omedelbart.

Denna förändring är ett naturligt steg i företagets utveckling, då man maximerar nyttan av sin interna kompetens och styr i rätt riktning mot fortsatta framgångar. Schroeder, som är visionären bakom MapR, var den som först såg möjligheterna och efter år av innovativt arbete lyckades differentiera MapRs lösning från konkurrenterna. Mills och Schroeder kompletterar varandras kompetens och har med fyra raka kvartal av rekordtillväxt visat att de är ett framgångsrikt ledningsteam.

– För oss har det varit otroligt viktigt att hitta en ledare som delar MapRs vision om att skapa nästa generations stora plattform för företag samtidigt som vi bygger ett långsiktigt hållbart företag, säger Schroeder. Vi fann den ledaren i Matt. Vi delar värderingar och har utvecklat ett fantastiskt partnerskap. Jag ser fram emot att fortsätta detta partnerskap i våra nya roller.

Mills är en veteran i branschen som har en bevisat goda resultat av att leda organisationer med snabb tillväxt. Han kom till MapR efter att ha arbetat på Oracle i 20 år där han senast ansvarade för bolagets nationella verksamhet och även ingick i företagets verkställande utskott. Med sin erfarenhet av att utveckla tillväxtföretag på en hårt konkurrensutsatt marknad är Mills ytterst lämpad att säkerställa att MapR tar vara på sin stora möjlighet på marknaden.

– Jag känner mig hedrad att John och styrelsen gett mig förtroendet att axla denna uppgift. MapR erbjuder den enda plattformen som företaget kan lita på för att brygga över legacy system till nästa generations applikationer vilket möjliggör business transformation, säger Mills. Med MapR slipper kunder kompromissa med teknik eftersom de erbjuder avancerade lösningar till ett lågt pris. Med marknadsledande lösningar och en differentierad affärsmodell har MapR ett bra utgångsläge för fortsatt tillväxt.

MapR har lyckats skapa en hållbar verksamhet baserat på mjukvarulicenser och har en årlig tillväxt på 100 %. Företagets lösning utgör tekniska ryggraden hos många av världens största företag, däribland American Express, Cisco, Ericsson och Samsung.

Post Comment