McAfee gynnar tjänstepartner med nytt program
Hem Nyheter McAfee gynnar tjänstepartner med nytt program

McAfee gynnar tjänstepartner med nytt program

Publicerat av: Redaktionen

McAfee utökar sitt partnerprogram och gör i princip hela sitt utbud tillgängligt att säljas som tjänst. Det inkluderar även hårdvara.  

Läs också: Fredrik Möller om hur McAfee blir Intel Security

 

Hårdvara som tjänst. Det är det nya från McAfee som nu skärper fokus på den växande skaran som säljer it som tjänst och lystrar till namnet MSP. MSP är nu inget nytt i sig för leverantören. Molntjänster dök upp i partnerprogrammet 2012. Men då var det ett begränsat urval av mjukvara, främst klientlösningar.

Dagens främsta nyhet är att man utökar innehållet och även erbjuder hårdvara, appliances, som tjänst. IT-Kanalen pratade med Cristiano Voschion, bolagets EMEA-ansvarige inom kanalutveckling.

Cristiano Voschion, McAfee

Cristiano Voschion, McAfee.

– Vi ser att fler och fler flyttar över till en msp-modell och enligt en undersökning som Infotech Research har gjort kommer tjänster mot slutkunder att öka med 35 procent under de kommande två åren, medan lokalt installerade lösningar kommer att minska med 30 procent.

Han fortsätter att peka på drivkrafter mot en värld med allt högre andel tjänster och att detta innebär nya, lönsamma möjligheter för McAfees partner.

– Den här modellen innebär bland annat att små och medelstora kunder kan få tillgång till samma typ av avancerade säkerhetslösningar som tidigare bara stora företag har haft råd med, eftersom de inte behöver göra någon stor investering.

Rent konkret innebär hårdvara-som-tjänst-konceptet att partnern inte behöver investera i hårdvara som tidigare. Istället betalar denne bara en ”mindre fast kostnad” inledningsvis, och sedan en månatlig kostnad baserad på användningen hos partnerns kunder.

– På så sätt delar vi den finansiella risken med våra partners och det är förstås också en signal från vår sida att vi vill investera i dem.

Hela upplägget med rapportering av användning och betalningsströmmar hanteras uteslutande av McAfees distributörer och Cristiano Voschion avslöjar att de kommer att lansera nyheter i partnerprogrammet riktade mot just distributörerna inom kort.

– Vi vill förstås uppmuntra våra distributörer att arbeta med vårt msp-koncept.

Ur pressmeddelandet:

Med nya applikationer för nätverkssäkerhet och säkerhetsadministration ger McAfees MSP-program nu tillgång till McAfee Next Generation Firewall, McAfee Enterprise Security Manager, McAfee Network Security Platform, och McAfee Advanced Threat Defense.  Dessutom gör McAfee fler mjukvaruprodukter tillgängliga via MSP-programmet, däribland hela sviten av autentiseringslösningar.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>