Med förvärvet av molnsäkerhetsföretaget Elastica levererar Blue Coat branschens första kompletta molnsäkerhetslösning

blueMed Elastica i familjen definierar Blue Coat säkerhetsklustret för molngenerationen: Elastica integrerar Secure Web Gateway med Cloud Application Security Broker (CASB) för att erbjuda en säker väg till molnet för sina mer än 15 000 kunder.

10 november, 2015 – Blue Coat Systems, Inc., marknadsledande inom företagssäkerhet, har offentliggjort ett avtal om förvärv avElastica, Inc. för 280 miljoner dollar.

Företag upplever att traditionella säkerhetsmodeller helt enkelt inte kan leverera i moln- generationen. Den snabbt ökande användningen av molnapplikationer har skapat säkerhetsrisker av sällan tidigare skådat slag för företag. Alltfler affärstransaktioner genomförs i molnbaserade applikationer i stället för i applikationer som förvaltas av CIO:n. Den blandade användningen av moln- och lokala applikationer påverkar företagets förmåga att på ett heltäckande sätt kunna hantera sin säkerhet. Med förvärvet av Elastica löser Blue Coat detta problem genom att erbjuda en global säkerhetsplattform som ger synlighet, kontroll och datasäkerhetsnivå i molnet, lokalt och i hybridmolnmiljöer, vilket innebär att man är det enda säkerhetsföretaget som kan leverera utifrån kraven från den post-infrastrukturella världen.

Blue Coat har offensivt engagerat sig i att definiera framtiden för molnsäkerhet genom att de senaste åren investera över 500 miljoner dollar i organisk och oorganisk utveckling. Detta arbete har inletts för att ge kunder möjlighet att omdefiniera sina nätverk och säkerhetsmodeller för molngenerationen. Genom att kombinera Blue Coats branschledande molndataskydd och försvar mot såväl lokala som externa hot, med Elasticas Cloud Access Security and Analytics, är Blue Coat ensamma om att erbjuda branschens första lösning som lever upp till molngenerations säkerhetskrav.

Elasticas CloudSOC™ erbjuder unika funktioner såsom hot-score som drivs av maskininlärning, modellering av användar- och slutpunktsbeteende, ursprungligt språkbaserad moln-DLP och analys med sanering i en molnapplikations-SOC. Vidare tillhandahåller det komplett riskanalys och policyhantering för sanktionerade moln och “skugg-IT”-program för att säkerställa säker molnanvändning. Elastica levererar dessa funktioner via sin CASB gateway och sina API-kontroller för säkerhetshantering och tillsyn av molnapplikationer. Kombinerat med avtrycket från Blue Coats 15 000 kunder samt dess molnbaserade och lokala webbsäkerhetslösningar, skapar detta förvärv branschens mest omfattande lösning för molngenerationen.

“Förvärvet ger Blue Coats kunder tillgång till Elasticas CloudSOC, vilket tillför en oöverträffad elegans och innovationsnivå till det som snabbt håller på att bli en komplex utmaning för organisationer. Under det att vi utvärderade en mängd CASB-spelare blev det klart att Elasticas teknologier representerar framtiden för CASB-rummet “, säger Greg Clark, VD på Blue Coat. “Segmenterade CASB-spelare har överlevt genom sitt beroende av befintlig lokal infrastruktur. Som branschens ledande webbsäkerhetsplattform är det naturligt för Blue Coat att vara den första att erbjuda ett utökat spektrum av CASB-funktioner och leverera dem tillsammans med våra molnskyddslösningar. “

Den ledande IT-publikationen SC Magazine rekommenderade nyligen Elastica CloudSOC-plattformen i en produktgenomgång för dess unika sätt att omdefiniera säkerhetslösningar för molnet. Elastica utmärkte sig för sin förmåga att erbjuda synlighet, upptäckt och förebyggande av hot, datastyrning och efter-incidentanalys till molnapplikationer som ofta används av företag och deras anställda. SC Labs ansvariga Dr. Peter Stephenson som har gjort granskningen, skriver: “Det här är en av de sällsynta produkter där vi måste fråga oss: vad mer kan man önska? Detta har allt som administratörer behöver för att tillhandahålla och driva ett SOC utformat speciellt för att hantera säkerhet för molnprogram. “

“Våra kunder kan inte tolerera en värld där prestanda och säkerhet för molnapplikationer är spridda över en tilltrasslad väv av lösningar som lämnar dem oförmögna att hantera hotet och leverera SLA som deras användare förväntar sig”, säger Mike Fey, koncernchef och COO för Blue Coat. “Företag står idag inför ett försvar i upplösning. Det traditionella infrastrukturcentrerade sättet att skydda användare stöds inte i molnåldern. Vi har gjort det till vårt uppdrag att lösa denna utmaning genom att leverera en helhetslösning från molnet, speciellt byggd för molnet. “

“Givet den snabbt ökande molnanvändningen kommer vår holistiska datavetenskapligt drivna strategi för molnsäkerhet att utöka Blue Coats globalt utvecklade säkerhetsplattform, hjälpa deras kunder att på ett tryggt och säkert sätt dra nytta av den snabbhet och smidighet som molnapplikationer erbjuder”, sade Rehan Jalil, grundare och VD för Elastica. “Vi är stolta över att tillsammans kunna utöka räckvidden för Elasticas CloudSOC-plattform genom Blue Coats kunder. Blue Coats åtagande som möjliggörare för molnapplikationer och tjänster ligger i linje med vårt uppdrag att ge synlighet och skydd av viktig data som lagras i dessa applikationer. Tillsammans levererar vi branschens starkaste uppsättning molnsäkerhetsfunktioner för företag.”

Elastica CloudSOC kommer att ytterligare förstärka den redan starka molnkapacitet som finns i Blue Coat Security Platform, som möter ökade krav på nätverk, säkerhet och moln, med fem lösningar som fungerar lika bra i såväl lokala som molnbaserade miljöer:

• Avancerad webb- och molnsäkerhet

• Hantering av krypterad trafik

• Avancerat skydd mot hot

• incidenthantering och nätverksanalys

• Nätverksprestandaoptimering

Post Comment