Hem Kvinnor på Kanalen Mentorskapsinitiativet Match and Go breddas och matchar nu IT-kvinnor även utanför hemorten

Mentorskapsinitiativet Match and Go breddas och matchar nu IT-kvinnor även utanför hemorten

Publicerat av: Redaktionen

[KVINNOR PÅ KANALEN] De kvinnliga IT-nätverken #addher och DataTjej fortsätter sitt gemensamma mentorskapsinitiativ Match and Go och drar igång en femte omgång under hösten.

Mentorskapsinitiativet Match and Go breddas och matchar nu IT-kvinnor även utanför hemorten 2

Therese Sinter, nationell driver för #addher-nätverket

Målet är att hjälpa Sveriges IT-intresserade kvinnor att hitta en mentor eller adept. Anmälningsperioden för Match and Go #5 är nu öppen fram till och med den 23 augusti.

#addher, Sveriges största nätverk för kvinnor i IT-branschen som initierats och drivs av IT-företaget Sogeti, har som mål att få fler kvinnor till IT-branschen, i alla roller och positioner. Hösten 2018 teamade man upp med DataTjej, en ideell förening som främjar nätverkandet mellan IT-intresserade kvinnor eller icke-binära och näringslivet. Tillsammans lade de till mentorskap på sina aktivitetslistor för att bidra till gender balance i IT-branschen och hjälpa Sveriges IT-kvinnor att lyckas och ta plats. Resultatet blev mentorskapsinitiativet Match and Go som bedrivs på de 17 orter där #addher är verksamt. Den 1 september startar man upp den femte omgången av Match and Go. En nyhet inför höstens omgång är att fler nu kommer att kunna matchas då hemort inte längre är ett avgörande kriterium, så ”banken” av mentorer och adepter blir istället nationell.

Mentorskapsinitiativet Match and Go breddas och matchar nu IT-kvinnor även utanför hemorten 3

Jennifer Rebel, ordförande i DataTjej

– Nytt för i höst är att matchningsunderlaget breddas från att ha varit knutet till antal sökande adepter vs mentorer på var och en av våra 17 orter till att nu inkludera alla sökanden. Detta med tanke på den speciella tid vi lever i där vi alla blivit mer digitala, men förstås också för att hålla alla deltagare friska. Detta nya matchningsförfarande innebär konkret att fler kommer att kunna matchas, kommenterar Therese Sinter, nationell driver för #addher-nätverket och fortsätter:

– Vi älskar att matcha kvinnor i eller på väg in i IT-branschen och den feedback vi får kring Match and Go är att vi skapar värde och kanske till och med livslånga relationer mentor och adept emellan. Det bästa med att vara adept är enligt många att nya dörrar öppnas och att man får så mycket konkreta tips och råd. Att vara mentor är som många uttrycker sig, ren balsam för själen då man får möjlighet att generöst dela med sig av lärdomar och insikter från karriären.

Omgång #5 startar vecka 36
Programmet löper under fem månader. Anmälan är öppen fram till den 18 augusti. Under vecka 35 matchas sedan deltagarna och Match and Go #5 startar sedan upp vecka 36, och pågår fram till den 10 januari.

– Vi vill ge våra medlemmar det de behöver för att lyckas. En stor andel av våra medlemmar efterfrågar mentorskapsinitiativ och tillsammans med #addher kan vi på ett pragmatiskt sätt erbjuda det. Nätverkens medlemmar, en mix av yrkesverksamma och studenter, har visat sig kunna ge en ”perfect match”, kommenterar Jennifer Rebel, ordförande i DataTjej.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>