MicroNät bygger ut bredbandsnät i Hofors och Torsåker
Hem Nyheter MicroNät bygger ut bredbandsnät i Hofors och Torsåker

MicroNät bygger ut bredbandsnät i Hofors och Torsåker

Publicerat av: Redaktionen

Efter en lyckad projektering har Örnsköldsviksbaserade IT-bolaget MicroNät tagit beslutet att bygga ut sitt bredbandsnät och driftsätta två master i Hofors och Torsåker.

MicroNät bygger ut bredbandsnät i Hofors och Torsåker

I närområdet finns ytterligare två master projekterade, i Bodås och Kungsgården.

Men nu är alltså byggbeslut taget för masterna i Hofors och Torsåker. Först ut blir Hofors som beräknas vara i drift i maj 2021.

– Det är alltid roligt när engagemanget bland ortsbefolkningen är stort och här är det så många intresserade att vi kan starta upp två master samtidigt, berättar Jonas Hellström vd för MicroNät. Om allt går enligt planen kommer masten driftsättas i maj, och därefter kan vi påbörja installationerna hos våra kunder.

I Gävleborgs län finns även sedan tidigare ytterligare master i bland annat Hudiksvall, Gnarp och Bergsjö.

Istället för att gräva ner fiberkabel i hela samhällen gräver MicroNät sin fiber till en mast. I masten monterar man sändare med vilka man skickar riktade radiosignaler ut till mottagare som man monterat på kundernas hus. På så sätt får kunderna bredband med hastighet upp till 200 Mbit/s hem till sig. Det är en trådlös anslutning som är okänslig mot väder. Då utbyggnaden sker med minimal grävning blir det både en kostnads- och tidseffektiv lösning.

Örnsköldsviksföretaget MicroNät har sedan 2010 byggt trådlösa bredbandsnät i främst mellersta Norrland, från Skellefteå i Västerbotten till Hedemora i Dalarna. Förutom sin produkt Radio-Fiber för privatkonsumenter på landsbygden och i områden kring städerna, tillhandahåller MicroNät en teknik speciellt anpassad för företag och lägenhetshus i stadskärnor och tätorter, 6XG, som levererar hastighet upp till 1000 Mbit/s. All bredbandsutbyggnad som MicroNät gör sker utan kommunala eller statliga bidrag.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>