Microsoft flyttar sitt Göteborgskontor till United Spaces på Östra Hamngatan

Microsoft flyttar in i United Spaces kontor på Östra Hamngatan 16 i centrala Göteborg.

Microsoft flyttar sitt Göteborgskontor till United Spaces på Östra Hamngatan 1Ett avtal har tecknats med inflyttning den 1 juli 2020.

United Spaces Göteborgskontor är ett 2400 kvadratmeter stort, aktivitetsbaserat ”coworking space” och en arena för arbete, nätverkande och kunskapsutbyte. Bland United Spaces medlemmar finns flera välkända företag som bland annat Salesforce, H&M och Newsec. Visionen är att skapa ett sammanhang där verksamheter utvecklas på bästa sätt. Hyresgästerna bidrar till samverkan och innovativt företagande genom nätverksbyggande.

– Vi är mycket glada att välkomna Microsoft till United Spaces Göteborg City. Vår ambition är att välkomna innovativa och framåtlutade företag i alla storlekar till vår community, och med Microsoft får vi en medlem som ligger precis i linje med den ambitionen, säger Yvonne Sörensen, vd på United Spaces.

I november 2019 flyttade Microsoft sitt Stockholmskontor från Akalla till centrala Stockholm. Flytten är ett exempel på de investeringar som Microsoft just nu gör i Sverige för att skapa nya möjligheter för individen, företagen och samhället.

– Vi vill skapa ett Sverige i världsklass med hjälp av digitalisering. Flytten av vårt Göteborgskontor till United Spaces på Östra Hamngatan skapar nya möjligheter till samarbete och interaktiva möten, och gör oss mer tillgängliga för våra kunder och partners i Göteborgområdet, säger Therése Treutiger, vice vd, marknads- och operativchef på Microsoft AB.