Microsoft flyttar till Urban Escape
Hem Nyheter Microsoft flyttar till Urban Escape

Microsoft flyttar till Urban Escape

Publicerat av: Redaktionen

Microsoft flyttar in i AMF Fastigheters nya kvarter Urban Escape beläget mitt i Stockholm city.

Microsoft flyttar till Urban Escape 2I de nya kontorslokalerna på 3 000 kvadratmeter kommer samtliga 600 medarbetare rymmas.

Ett avtal har tecknats med AMF Fastigheter avseende 3 000 kvadratmeter kontorsyta i den nybyggda fastigheten vid Regeringsgatan/Hamngatan. Fastigheten kommer när allt står färdig att husera flera välkända företag, bland annat grannarna Kindred, EQT, Nordic Tech House, Wework och Netlight.

– Det känns otroligt roligt att efter 28 år i samma kontorslokaler är det dags för Microsoft att byta arbetsmiljö. Valet föll på Urban Escape eftersom det passar Microsofts syn på den intelligenta arbetsplatsen där människan, tekniken och miljön är i symbios. Genom åren har vi haft över 100 000 besökare på våra ”öppna visningar” på kontoret och vi hoppas att många även vill besöka vårt nya kontor där vi tar sikte på att skapa Sveriges attraktivaste arbetsplats, säger Joacim Damgard, vd på Microsoft.

Visionen för AMF Fastigheter är att skapa stadsrum där människor vill vara och på platsen Urban Escape infrias detta. Hyresgästerna bidrar till samverkan genom samarbeten och synergier inom stadsdelen.

– Urban Escape är en öppen och pulserande plats där både företag, besökare och stockholmare vill vara. Vi är väldigt glada att Microsoft väljer att flytta hit, säger Mats Hederos, VD på AMF Fastigheter.

Stadsutvecklingen inom området fortgår och AMF Fastigheter vill kontinuerligt driva utvecklingen för framtidens innovativa kontor- och handelsytor i medskapande med sina hyresgäster.

– Vi har haft en mycket lyckosam hyresgästresa under projektets gång, med enormt starka och drivna företag som vill verka och utvecklas inom kvarterets väggar. Att vi nu adderar Microsoft till den framgångsrika listan av företag känns som en självklarhet och det är med stor glädje som vi välkomnar ytterligare en internationell aktör till Urban Escape, säger Niklas Haglund, projektchef för Urban Escape.

Inflyttning planerad i september 2019.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>