Microsoft lanserar nya branschanpassade molntjänster
Hem NyheterMolntjänsterMicrosoft Microsoft lanserar nya branschanpassade molntjänster

Microsoft lanserar nya branschanpassade molntjänster

Publicerat av: Redaktionen

Som ett led i att tillmötesgå den snabba digitala transformation som pågår i allt fler branscher lanserar Microsoft idag tre nya branschanpassade molntjänster: Microsoft Cloud for Financial Services, Microsoft Cloud for Manufacturing, och Microsoft Cloud for Nonprofit.

Microsoft lanserar nya branschanpassade molntjänster

Samtidigt presenteras den första uppdateringen för Microsoft Cloud for Healthcare, och den publika förhandsversionen av Microsoft Cloud for Retail, som presenterades vid NRF i januari.

Microsofts branschanpassade moln har skapats genom att kombinera datamodeller, arbetsflöden, API:er och branschspecifika komponenter och standarder, med Microsofts omfattande molntjänster, där Microsoft 365 och Teams, Azure, Microsoft Power Platform, Dynamics 365 och säkerhetslösningar ingår. De branschanpassade molnen ska ge fler företag och organisationer möjligheten att snabbare skapa värde och anpassa sig till ändrade förhållanden samtidigt som de fokuserar på säkerhet.

Nedan beskrivs de nya molnlösningarna och vad de kan komma att betyda för respektive bransch:

Finansiella sektorn

Finansbranschen ses ofta som en traditionell industri, men har de senaste åren uppvaktats av trender som e-handel, fintech och kryptovalutor. Branschen har påbörjat en transformation från traditionella till digitala tjänster och globala nedstängningar har påskyndat den trenden.

  • Microsoft Cloud for Financial Services samlar Microsoft-lösningar, mallar, API:er och ytterligare branschstandarder, tillsammans med säkerhets- och efterlevnadslösningar i flera olika lager för att leverera differentierade kundupplevelser, förbättra samarbete och produktivitet hos medarbetarna, och hantera risker.Med dessa funktioner kan banker inom detaljhandeln få en 360-gradersvy av kunden med större insikter för att föreslå nästa steg. Bankerna kan även koppla på digitala tjänster i befintliga processer för att följa utvecklingen i realtid, effektivisera överlämningar och förbättra insikter för att minska bedrägerier – allt med de skalbara och hybrida distributionsalternativ som organisationer inom finansbranschen behöver för att modernisera sina system.

Tillverkningsindustrin

Tillverkningsindustrin har under flera år rört sig mot datadriven automatisering, IoT, maskininlärning och AI. År 2020 har visat hur kritiska dessa funktioner är och när fabriksgolven stannade av påverkades även de mest sofistikerade leveranskedjorna.

  • Microsoft Cloud for Manufacturing blir nu tillgängligt som publik förhandsversion i slutet av juni och är utformat för att leverera funktioner som stöder branschens kärnprocesser och krav. Dessa ”end-to-end”-lösningar sammanför nya och befintliga funktioner i Microsoft-portföljen samt partnerlösningar som tillsammans och helt sömlöst kan sammanföra personer, tillgångar, arbetsflöden och affärsprocesser, vilket hjälper organisationer att bli mer motståndskraftiga.

Ett av de företag som Microsoft samarbetat med under flera år är svenska Sandvik Coromant. Deras lösning bygger bland annat på Microsoft Azure IoT och Dynamics 365 Field Service. Lösningen kopplar samman människor, maskiner, verktyg och data i en och samma plattform för att bland annat erbjuda Sandvik Coromants kunder bättre beslutsunderlag, och ge en helhetsbild av tillverkningsprocessens olika skeenden. Det kan exempelvis möjliggöra besparingar genom minskade maskinstilleståndstider.

Ideella organisationer

Ideella organisationer adresserar många av vår världs mest akuta utmaningar och tillhandahåller kritiska tjänster. Ändå saknar många ideella organisationer rätt system och helhetslösningar.

  • Microsoft Cloud for Nonprofit skapar en uppkopplad, intelligent plattform som ger personal och volontärer möjlighet att fokusera på det viktigaste – deras uppdrag. Microsoft Cloud for Nonprofit lanseras i publik förhandsversion i slutet av juni och kopplar Microsofts molnfunktioner till de vanligaste scenarierna som engagemang, programdesign och leverans, volontärhantering och insamling, som alla sammanförs av en gemensam datamodell för ideella organisationer.

Detaljhandel

  • Microsoft Cloud for Retail samlar olika datakällor i detaljhandelskedjan och kopplar samman hela shoppingresan. Detta med hjälp av en rad funktioner som ger mer relevanta personliga shoppingupplevelser och optimerar verksamheten för lönsamhet på lång sikt.Genom att använda ett branschspecifikt moln kan återförsäljare skapa mer riktade och relevanta kundrekommendationer, förenkla betalningshantering och dra nytta av omfattande bedrägeriskydd. Microsoft Cloud for Retail är för närvarande i privat förhandsversion och kommer att vara tillgängligt som publik förhandsversion i mars.

Hälsa och sjukvård

  • Förra året lanserades Microsoft Cloud for Healthcare och idag presenteras den första uppdateringen, som blir tillgänglig i april och inkluderar stöd för åtta nya språk, tillsammans med nya funktioner för virtuell hälsa, fjärrövervakning av patienter, vårdsamordning och självbetjäning av patienter.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>