Microsoft och Bitdefender i samarbete för ökad it-säkerhet

Bitdefender och Microsoft lanserar idag ett samarbete som ger företag ökade möjligheter att skydda Mac- och Linux-enheter mot cyberattacker.

Microsoft och Bitdefender i samarbete för ökad it-säkerhet 1
Bogdan Botezatu_Bitdefender

Bitdefenders säkerhetsteknik integreras i Microsofts företagslösning Windows Defender ATP (Advanced Threat Protection) som ger företagen en säkerhetslösning som omfattar alla enheter oavsett vilket operativsystem de använder.

– Vi är väldigt stolta över att Microsoft satsar på vår säkerhetsteknik för att erbjuda sina företagskunder bättre skydd för sina Mac- och Linux-enheter. Microsoft väljer att satsa på Bitdefender då vi har en lång historik av att vara bäst på att upptäcka malware på Mac och Linux samtidigt som vi har minst falska positiver (skenträffar) i vår träffbild, säger Bogdan Botezatu, it-säkerhetsexpert på Bitdefender.
Microsofts Windows Defender ATP finns inbyggt som tillval i Windows 10-licenser som riktar sig mot större företagskunder. Lösningen ger ökat skydd mot it-attacker genom att skicka information till Microsofts datacenter för analys och rapportering av misstänkt aktivitet.

Samarbetet mellan Bitdefender och Microsoft innebär att företagskunder med Windows Defender ATP nu kan övervaka och skydda alla företagets datorer och enheter via ett och samma gränssnitt – oavsett om det är Windows, Mac eller Linux-enheter. Integrationen av Bitdefenders säkerhetslösning (GravityZone Cloud) och Windows Defender ATP ger företagskunder detaljerad information om upptäckta malware och andra misstänkta filer i företagets it-ekosystem.

– Samarbetet med Bitdefender ger oss möjlighet att erbjuda företagskunder som använder Windows Defender ATP ett utökat skydd som även täcker in enheter som inte har Windows installerat. Helhetsgreppet ger de som jobbar med företagets it-säkerhet nya möjligheter att upptäcka, undersöka och hantera it-attacker mot samtliga av företagets enheter, säger Moti Gindi, General Manager Windows Cyber Defense.
Integrationen mellan Bitdefender GravityZone Cloud och Windows Defender ATP lanseras idag i en testversion.