Hem NyheterInternet Of Things Microsoft presenterar forskningsrapporten IoT Signals – visar att införandet av IoT växer lavinartat

Microsoft presenterar forskningsrapporten IoT Signals – visar att införandet av IoT växer lavinartat

Publicerat av: Redaktionen

Microsoft presenterar nu IoT Signals, en ny forskningsrapport som ger en överblick över det rådande IoT-landskapet.

Microsoft presenterar forskningsrapporten IoT Signals – visar att införandet av IoT växer lavinartat 3Över 3 000 beslutsfattare inom IoT (Internet of Things) på enterprise-organisationer deltog i rapporten. Rapporten genomfördes i syfte att ge branschen en global och holistisk bild över IoT på marknadsnivå, inklusive hur snabbt IoT införs, relaterade tekniktrender, utmaningar och fördelar med IoT.

IoT är anslutningen av exempelvis olika apparater, maskiner, fordon och annan teknik, som inte räknas som datorer, till internet. Microsofts nya rapport IoT Signals indikerar att införandet av IoT växer lavinartat och respondenterna tror att IoT kommer att stå för 30 procent av deras verksamheters inkomster om två år. Trots det står branschen inför betydande kompetensgap och säkerhetsutmaningar inom IoT.

Viktiga resultat från rapporten:

  • Nära nio av tio (85%) inför just nu IoT (så kallad IoT adoption) i sina verksamheter, och tre fjärdedelar av dessa planerar för närvarande olika IoT-projekt.
  • Bland de som inför IoT anser 88% att IoT är avgörande för affärsframgångarna.
  • De som inför IoT tror att de kommer att få en ROI på 30% om två år.
  • Nästan alla som inför IoT (97%) har bekymmer kring säkerhet när de implementerar IoT, men detta hindrar inte införandet av IoT. De tre största säkerhetsbekymren är att skapa starka användarautentiseringar (43%), spåra och hantera enskilda IoT-enheter (38%) och säkra endpoints för varje IoT-enhet (38%).
  • Brist på talang och utbildning utgör utmaningar för hälften av de som inför IoT och 47% uppger att det inte finns tillräckligt med kvalificerade medarbetare.
  • Respondenterna tror att viktiga tekniker för IoT-framgång under de kommande två åren är AI, edge computing och 5G, följt av digital twins and blockchain.
  • Nästan en tredjedel av projekten (30%) misslyckas i konceptteststadiet (proof of concept, PoC), ofta för att implementeringen är dyr eller för att fördelarna inte är tydliga.

Analysföretaget IDC tror att det år 2025 kommer finnas 41,6 miljarder uppkopplade IoT-enheter eller ”saker”, som genererar över 79 zettabytes (ZB) av data.

För att fortsätta utveckla framgångarna hos kunder och partners kommer Microsoft investera fem miljarder dollar i IoT och intelligent edge-teknik och ekosystem fram till 2022. Bara under det senaste året har Microsoft adderat över 100 nya funktioner och tjänster samt lanserat 70 nya IoT partners, och har ett ekosystem med över tio tusen IoT- och intelligent edge-partners för att hjälpa kunder oavsett var de befinner sig på sin IoT-resa.

Läs mer om Microsofts nya rapport IoT Signals här.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>