Microsoft Sverige vässar säljorganisationen med Apple-profil
Hem Nyheter Microsoft Sverige vässar säljorganisationen med Apple-profil

Microsoft Sverige vässar säljorganisationen med Apple-profil

Publicerat av: Redaktionen

Bolagets allt skarpare fokus på enheter och tjänster gör att Microsoft Sverige nu skapar en ny sammanhållande roll för sin specialistsäljorganisation. Den tillsätts den 1 juli av Nils Normell, nu hos Apple.

Microsofts förändring mot ett bolag helt inriktat på tjänster och enheter tar ännu ett tydligt steg den 1 juli. I vart fall ur ett svenskt perspektiv. Då börjar Nils Normell som chef över den organisation på Microsoft Sverige som hjälper säljare mot kunder och partner inom Enterprise och Partner-gruppen, specialistsäljavdelningen.

Nils Normell Microsoft

Nils Normell blir ny chef för Microsoft Sveriges säljstödsorganisation mot Enterprise och Partner.

Rollen är ny och Tomas Frimmel, chef för Enterprise och Partner-gruppen, vill på det här sättet samla avdelningen, göra dem effektivare och bland annat underlätta arbetet med att driva enskilda segment mot marknaden.

– Vi har skapat rollen delvis för att specialistorganisationen har vuxit det senaste året, inte minst som en konsekvens av att vi plockade in Devices-området förra året.

– Samtidigt sätter bolaget allt mer tryck på att vi ska jobba med att driva marknadsandelar inom specifika områden, och då är det bättre – både internt och ut mot kunder och partner – att ha en person som har helhetsansvaret över dem.

Organisationsförändringen hänger också samman med den transformering som sker på marknaden, påpekar Tomas. Den blir allt mer fokuserad på affärssidan vilket leder till nya typer av partnersamarbeten. Bland annat förändras kundernas önskemål om hur affärer ska drivas.

– Vi ser att vi i allt högre grad behöver jobba tillsammans med partner i tidiga faser, säger Tomas.

Nils Normell kommer närmast från Apple och har enligt Tomas ett väldigt starkt ”track record” inom viktiga områden som ledarskap och mobilitet.

– Han är van vid att transformera affärer, har ett starkt ledarskap och är van vid att tänka mobilitet först. Alla dessa egenskaper och införskaffade influenser, ligger helt i linje med vår nya strategi, säger Tomas.

Så här säger Nils Normell själv om sitt nya jobb i ett pressmeddelande:

– Det känns väldigt kul att få börja i en helt ny roll på Microsoft. Bolaget står inför en enormt spännande förändringsresa där jag ser att jag kan bidra med min erfarenhet och nyfikenhet på användarupplevelsen. Att få leda en av nyckelfunktionerna ser jag som ett privilegium.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>