Microsoft uppmuntrar barn att koda – ”ger större förståelse för världen”
Hem Nyheter Microsoft uppmuntrar barn att koda – ”ger större förståelse för världen”

Microsoft uppmuntrar barn att koda – ”ger större förståelse för världen”

Publicerat av: Redaktionen
Joke Palmkvist, ansvarig för affärsområdet Skola och högre utbildning på Microsoft.

Joke Palmkvist, ansvarig för affärsområdet Skola och högre utbildning på Microsoft.

Idag arrangerar Microsoft ett Hour of Code-event för ett 40-tal barn i Stockholms-området. Det är en del i det globala initiativet som syftar till att öka intresset för kodning och it. 

Joke Palmkvist är affärsområdesansvarig hos Microsoft för Skola och högre ubildning och den som driver initiativet på svenska Microsoft.

Varför är det här ett viktigt event?

– Världen blir allt mer digital och it finns som en del i nästan allting vi gör idag. Genom att skapa en förståelse för programmering ökar förståelsen också för världen, säger hon.

Under dagen kommer barn i femte och sjätte klass från Björknässkolan i Nacka och från Kvarnbyskolan i Rinkeby till leverantörens kontor i Akalla, för att visa upp vad de har gjort och inte minst för att få träffa personer som arbetar på Microsoft.

– Det är en viktig del, att visa hur det är på en arbetsplats där man jobbar med it. Och att få träffa lite yngre människor som ganska nyligen har valt det här yrket, som kan vara lite av förebilder för barnen.

Vad kommer ni att göra under dagen?

– Bland annat kommer de att få visa en del av vad de har gjort. Barnen från Nacka har byggt miljöer i Minecraft runt temat hållbar utveckling och de kommer att få prata med Daniel Steinholtz hos oss, som har byggt hela vårt kontor i Minecraft, om vad man kan göra i den miljön.

– Vi kommer som sagt också att visa dem kontoret och ge dem tillfälle att prata med unga utvecklare och andra medarbetare hos oss.

Joke Palmkvist konstaterar att det även finns ett branschegoistiskt syfte med initiativet, på såväl global som lokal nivå. Det kommer enligt EU-kommissionen att saknas en miljon utvecklare i Europa år 2020, och bristen lär inte avhjälpa sig själv. Genom den här typen av aktiviteter hoppas Microsoft att fler på sikt väljer it.

– Det här gör ju inte att det står nyexade utvecklare och knackar på dörren i morgon. Men jag tror definitivt att det har en effekt på sikt, säger Joke.

Hour of Code arrangeras globalt mellan den 8 och 14 december för andra året. Nästa år hoppas Joke att de kan göra ett event med några av leverantörens partnerföretag.

Mer om Hour of Code hittar du här.

____

Tillagt 141209 kl 17.02:

Se bilderna från dagen

(Foto: Microsoft)

 

[slideshow_deploy id=’5394′]

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>