Microsoft-veteran förstärker neXus företagsledning

Jonas Dahlberg, nu senast produktdirektör på Bisnode och tidigare vd för Netgain AB, kliver ombord som Director of Business Development i företagsledningen för neXus.

nexuxJonas har 19 års erfarenhet som konsult, säljare, vd och produkt- och utvecklingschef inom IT och IT-relaterade bolag, och har innan Bisnode och Netgain jobbat på Microsoft i 9 år.

Jonas tillträder sin nya tjänst den 14:e September.

neXus har under de senaste sex åren gått från 58 MSEK i omsättning 2009, till 300 MSEK för 2014 – och med samma höga tillväxttakt för 2015. En stark utveckling, driven av förvärv och stark organisk tillväxt. neXus har även parallellt genomfört omfattande investeringar i teknisk utveckling av både digitala och fysiska plattformar under samma period.

”Jonas mångåriga erfarenhet från IT-bolag i kraftig tillväxt och hans dokumenterade näsa för affärer kommer gynna neXus fortsatta tillväxt”, säger Lars Pettersson, vd och koncernchef på neXus.

Uppdraget blir att fortsätta att verka för stark tillväxt under lönsamhet – parallellt med en ökad utväxling av nya plattformar på befintliga såväl som nya marknader.

”Jag kom i kontakt med säkerhetslösningar inom IT redan under min tid på Microsoft. Under min tid på Netgain var IT-säkerhet en ständig huvudvärk hos de CIO:er som var våra kunder. Sedan dess har digitaliseringen och därigenom behovet av identitetslösningar tagit sådan fart att kundbehovet är närmast omättligt. Möjligheten att få bli delägare i neXus känns helt rätt”, säger Jonas Dahlberg, tillträdande Director of Business Development på neXus.

 

Post Comment