Microsoft vill underlätta för 365-partner med nytt verktyg

Under de kommande veckorna rullar Microsoft ut ett nytt admin-verktyg för sina Office 365-partner. Tanken är att de ska få bättre kontroll och ökad effektivitet.

Office 365 adminLivet blir kanske inte särskilt mycket roligare eller enklare när Microsoft lanserar ett nytt administrationsverktyg för Office 365. Men chanserna är goda att du i vart fall får bättre koll och blir effektivare i hanteringen av dina kunders Office 365-konton. Spelar du korten väl kan du förmodligen också vässa ditt anseende hos kunderna.

Det nya administrationsverktyget rullas ut under de kommande veckorna och innebär alltså flera grundläggande förbättringar. Till skillnad från tidigare kommer du att på ett och samma ställe kunna se uppgifter om alla dina Office 365-kunder. Möjligheten att hantera kundernas konton har också utökats. Du kan nu utföra samma uppgifter som om du vore administratör i kundens egen organisation.

Vad det verkar är nyheten inget som har kommunicerats särskilt tydligt till berörda partner. Berndt Abrahamsson, med titeln Ansvarig för strategiskt partnerskap, på Office IT-partner hade inte hört talas om det, men välkomnar en förenkling, i synnerhet om det innebär att de kan se alla kunder på samma ställa, oavsett vilken licensmodell de använder.

– Idag får vi kontakta Microsoft för att få ut en lista på kunder som har köpt Office 365 via så kallad LAR-återförsäljare [large account reseller], men som vi administrerar. Att få allt samlat på ett ställe vore ett lyft, säger han.

Enligt Niklas Danell, ansvarig för bland annat Office 365 på Microsoft i Sverige, kommer det nya verktyget alltså att rullas ut under de kommande veckorna.

Länk till Microsofts info

Post Comment