IT-Profetia anno 2016 – Microsoft, Samsung, Searchminds Group del 3
Hem NYHETER Microsofts höstnyheter på serverscenen

Microsofts höstnyheter på serverscenen

Publicerat av: Redaktionen

I samband med att Microsoft nu och senare under hösten lanserar en rad nya versioner av sina lösningar för enterprise-marknaden hävdar de också att de är enda leverantören som har lösningar för lokal drift och samtidigt erbjuder en väg till molnet.

Det är André Henriksson, affärsområdeschef för Server och tools på Microsoft som tar tillfället i akt. Han är knappast av den blygsamma sorten utan förklarar också rätt och slätt att de har ”de bästa lösningarna på marknaden”. Ingen ska behöva gå ovetande.

Nå, det är förstås en del av hans jobb att prata väl om sin arbetsgivare. Men vad handlar nyheterna om? Här är en sammanfattning:

  • Windows Server 2012 R2 och System Center 2012 R2 – 18 oktober
  • Ny version av Windows Intune – 18 oktober
  • Visual Studio 2013 och det nya .NET 4.5.1 – 18 oktober
  • SQL Server 2014 andra Community Technology Preview (CTP2) – nästa vecka
  • HDInsight Service – senare i oktober.
  • Microsoft Dynamics CRM Online Fall ’13 – senare i oktober.
  • Microsoft Dynamics NAV 2013 R2 – finns idag.

André Henriksson kan för övrigt ha goda anledningar att skryta med sitt affärsområde. Att döma av resultatet för 2013 (brutet räkenskapsår) går det riktigt bra. Försäljningen ökade med nio procent mot föregående år och resultatet med tolv procent. Området bidrog med 26 procent av totalförsäljningen och 31 procent av Microsofts totalresultat.

Fast det är förstås långt till guldkalven Business, som bland annat innehåller Office. Det området bidrog med 61 procent av totalresultatet, på en försäljning som utgjorde 32 procent av totalen. Men den största tillväxten fanns ändå i Server och tools.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00