Miljöföretaget Econova förlänger sitt avtal med TeleComputing

Miljöföretaget Econova i Norrköping har förlängt sitt outsourcingavtal med TeleComputing med tre år.

Avtalet omfattar server- och applikationsdrift, kommunikation, servicedesk, e-post och Skype, arbetsplats som tjänst samt AS 400-drift.IT-Kanalen.se

Econova är ett av nordens ledande företag inom återvinning, förnybar energi, minskade transporter och produkter för grönare trädgårdar.
Med verksamhet i Sverige och Danmark producerar de produkter för trädgård och anläggning med en stark miljöprofil.

De valde redan i början av 2000-talet att outsourca sin IT-verksamhet till TeleComputing och har sett stora fördelar med att inte själva äga eller driva sin IT-verksamhet.

– Vi är mycket nöjda med vår outsourcing till TeleComputing, säger Torben Ågren, IT-chef på Econova. Den gör att vi kan frigöra resurser och fokusera på att utveckla produkter och tjänster för våra kunder och låta proffs på IT se till att våra system är moderna och fungerar som de ska.

Econovas produkter säljs under varumärken som Weibulls, Hammenhögs och Topstar. Företaget har idag ca 160 anställda och omsätter ca 600 MSEK.

– Vi är mycket stolta över att Econova förlänger sitt avtal och väljer oss igen, säger Urban Berlinde, vd TeleComputing. Econova har verkligen insett kraften i outsourcing och vårt samarbete tar fram det bästa av två världar – vår IT-expertis och deras miljöexpertis gör tillsammans världen lite mer hållbar.

Post Comment