Minesto och Schneider Electric inleder samarbete för att kommersialisera marin energi
Hem Nyheter Minesto och Schneider Electric inleder samarbete för att kommersialisera marin energi

Minesto och Schneider Electric inleder samarbete för att kommersialisera marin energi

Publicerat av: Redaktionen

Minesto, ledande utvecklare inom marin energi, och Schneider Electric, global ledare inom digital transformation av energi och automation, har ingått ett samarbetsavtal (Memorandum of Understanding, MoU) för att arbeta tillsammans och utveckla och bygga havsenergiparker baserade på Minestos Deep Green-teknologi.

Minesto och Schneider Electric inleder samarbete för att kommersialisera marin energi

Samarbetet mellan Minesto och Schneider Electric syftar till att påskynda den kommersiella utrullningen av marin energi för att möjliggöra en global övergång till samhällen med noll nettoutsläpp av växthusgaser, där energisystem som inkluderar planerbar, förnybar energiproduktion är nödvändiga.

För att dra nytta av det kundvärde som havsenergi besitter kommer Minesto och Schneider Electric arbeta mot ledande användare bland oberoende kraftproducenter och elbolag, samt integrera Schneider Electrics kunnande och produkter med Minestos banbrytande havsenergiteknik.

Projekt från mindre microgrid-installationer till storskaliga parker kommer att identifieras, utvärderas och utvecklas gemensamt, vilket inkluderar att utforska parternas befintliga pipelines av potentiella projekt. Samarbetet sträcker sig från teknisk systemintegration och projektledning till möjligheter kring försäljning och projektfinansiering.

Martin Edlund, VD för Minesto säger:

”Vi är mycket glada över att inleda samarbete med Schneider Electric, en global ledare inom energiomställning och digital transformation. Detta är för oss ett strategiskt partnerskap som kommer att spela en stor roll i arbetet med att kommersialisera Deep Green-teknologin. Schneider Electrics globala närvaro, tekniska förmåga och expertis inom integration av förnybar energiproduktion och microgrids kommer avsevärt stärka Minestos erbjudande till kunder och investerare inom förnybar energi.”

”Utöver detta kommer vi arbeta för att utnyttja detta partnerskap och etablera ett visionärt ledarskap med ambitionen att påverka beslutsfattare om möjligheterna samt fördelarna med ny energiteknik som kompletterar andra förnybara energislag. Inte minst handlar detta om att bygga fullt ut hållbara energisystem baserade på förutsägbar baskraft från havet.”

Gary Lawrence, Power and Grid Segment President, Schneider Electric säger:

”Vi ser fram emot att samarbeta med Minesto för att addera havsenergi till den globala förnybara energimixen och balansera produktionen från andra förnybara energislag med förutsägbar, förnybar baskraft. För oss har det varit av stor betydelse att gå in i sektorn för marin energi tillsammans med en partner som utvecklar en teknik som kan förändra spelplanen på en global marknad och med potential att producera energi till en konkurrenskraftig kostnad.”

Matthieu Mounier, Head of Microgrid, Schneider Electric säger:

”Användare och producenter av energi kräver i allt högre grad hållbara lösningar för att nå minskade koldioxidutsläpp och samtidigt stärka affären. Förnybar energi baserad på tidvatten- och oceanströmmar förväntas bidra avsevärt till att uppnå detta, för både samhället i stort och för användare på avlägsna platser såsom ö-ekonomier.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00