Hem Nyheter Minskade ledtider och ökade besparingar efter att A3 valde Nutanix

Minskade ledtider och ökade besparingar efter att A3 valde Nutanix

Publicerat av: Redaktionen

Tack vare Nutanix har IT-företaget A3 kunnat göra firmwareuppdateringar och säkerhetsuppdateringar snabbt och enkelt under dagtid.

Minskade ledtider och ökade besparingar efter att A3 valde Nutanix 2

Mats Ericson, Sverigechef Nutanix

Idag behövs därför i stort sett bara en heltidstjänst för att hantera driftmiljön för tusen serverar.

Som en managed service provider (MSP) hostar A3 virtuella servrar, tar hand om kunders nätverk samt tar hand om support. På IT-sidan hanterar A3 ett tusental virtuella servrar. Man säljer sina tjänster till en rad olika kunder och behöver därför ha en plattform som är både skalbar och flexibel. Det måste vara lätt att lägga till en ny nod eller en ny storage-lösning när behovet uppstår.

– Vi på A3 säljer våra tjänster till kunder på kran kan man säga. Därför var vi på jakt efter en plattform som var både flexibel och skalbar – oavsett om vi behövde skala upp eller skala ner, berättar Jonas Högman, Senior Operations & Solutions Consultant på A3.

Besparingar

Tack vare Nutanix teknologi har A3 lyckats skala ner kostnader för personal och licenser. Det har möjliggjort att anställda istället kan koncentrera sig att hjälpa kunder. A3’s så kallade “total cost of ownership” har minskat samtidigt som företagets kunder har både ett bättre pris och ett större värde i form av tjänster. Hade A3 valt en mer traditionell lösning i sina datacenter hade det krävts fler personer för att ta hand om maskinparken.

Med Nutanix ”one-click infrastrukturhantering” har A3 kunnat göra firmwareuppdateringar och säkerhetsuppdateringar snabbt och enkelt under samma dag och under pågående drift. Idag har man i stort sett en heltidstjänst som hanterar driftmiljön för tusen serverar. Med Nutanix såg man även en möjlighet att ytterligare pressa ner sina egna priser eftersom Nutanix Hypervisor är baserad på KVM som i sin tur bygger på öppen källkod.

– En traditionell datacenterlösningar är en Android, Nutanix är mer Apple om man får göra en sådan jämförelse. Det funkar bara, och allt är inkluderat, säger Jonas Högman.

Plug-and-play

A3 har utökat sin driftkapacitet rejält. Under den senaste tiden har man växt med nästan 150 procent på två år, från åtta Nutanixnoder i två block till dagens tjugo Nutanixnoder i fem block. Skalbarheten uppåt är smidig och fungerar som en plug and play-lösning. Saker som tidigare kunnat ta en dag kan nu vara klara på ett par timmar.

– Nutanix support är extremt snabb på att svara och ge oss hjälp när det behövs. Vi hade en incident med en driftstörning för en tid sedan som visade sig bero på en annan tredjepartsleverantör. Nutanix supportteam hjälpte ändå till med felsökning tillsammans med tredje part. De gick above and beyond vilket vi ser som ett plus i kanten. Man betalar så klart pengar för supporten men det är guld värt. Man får hjälp direkt om man lyfter luren även om det sker klockan tre på natten, förklarar Jonas Högman.

Nytt datacenter

A3 säljer även Nutanixprodukter till sina kunder och har varit med och implementerat flera kluster. Tidigare när A3 lämnade offerter innefattade det många konsulttimmar, dyra licenser och dyr hårdvara. Skillnaden är stor mot idag. När man offererar en Nutanixlösning tar det en tredjedel av tiden för A3 att implementera det jämfört med tidigare. Eftersom man inte har någon kostnad för Hypervisor och en kortare implementationstid innebär det att man har kunnat spara pengar. En enorm konkurrensfördel när man säljer till datacenterkunder.

A3 har precis etablerat sitt tredje datacenter i Sverige och man fortsätter växa med fler noder. Företagets datacenter i Stockholm kommer att bli dess primära datacenter och där går man all-in när det kommer till Nutanixlösningar.

– Vi ser många fördelar med att samarbeta med A3. Här erbjuder vi både en lösning och stark kundservice för ett snabbt växande företag som A3. Vi vill inte bara göra skillnad  för våra kunder utan vill även se till att förenkla arbetsprocesserna för de som använder våra lösningar, det vill säga för våra kunders kunder, förklarar Mats Ericsson, Sverigechef på Nutanix.

I framtiden planerar man att sälja ännu mer Nutanix-lösningar till sina slutkunder och man tittar även på Nutanix tilläggsprodukter, inte minst Xi Frame som innebär att kunder hos A3 ges möjlighet att komma åt sina virtuella applikationer enkelt via en webbläsare.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>