Ingram Micro Cloud Summit 2016
Hem DISTRIBUTÖR Ingram Micro Cloud Summit 2016

Ingram Micro Cloud Summit 2016

Publicerat av: Redaktionen

[KANALRÖST] Mellan den 11-13 april arrangerades Ingram Micro Cloud Summit för 7:e gången i ordningen.

Precis som de senaste tre åren var skådeplatsen JW Mariott i Phoneix, Arizona med över 1500 deltagare från 25 länder. Ingram Micro Cloud Summit är en konferens öppen för samarbetspartners (återförsäljare, leverantörer, Service Providers mfl.) till Ingram Micro i hela världen.

renee bRenée Bergeron, Vice President Global Cloud Computing, öppnade konferensen med att berätta om på vilket sätt molntjänster håller på att förändra IT-landskapet radikalt i och med att tekniska lösningar i allt högre grad tenderar att inhandlas via självbetjäning av beslutsfattare utanför IT-organisationen. Många inköpsbeslut tas utan hjälp av en IT-partner. Information och kunskap om lösningarna söks i stället via sociala medier såsom Facebook och Twitter.

Huvudtalare under evenemanget var bl a Marko Perisic, General Manager från Microsoft, Serguei Beloussov, CEO på Acronis samt Bill Karpovich IBM Cloud General Manager.

Under första dagen bjöds vi även på några inspirerande ord från en mer vida känd talare – astronauten och författaren Buzz Aldrin (känd som den 2:e människan på månen). Aldrin påpekade att många av de tekniker som nu är vardagsmat i våra liv, såsom GPS-navigering och cellulär kommunikation är födda utifrån vår strävan att erövra rymden och tänja mänsklighetens gränser.

Ingram Micro Marketplace

Syftet med Ingram Micro Cloud Summit anno 2016 var att förmedla Ingram Micros Ekosystem och förklara huvudkomponenterna i detsamma, däribland automatiseringstjänster såsom tex aktivering av molntjänster. En av hörnstenarna i ekosystemet är Ingram Micro Marketplace, plattformen för återförsäljarens molnaffär, som nu funnits på den svenska marknaden i över ett år. Där väljer återförsäljaren enkelt, på ett och samma ställe, de molnlösningar som passar slutkunden inom områdena infrastruktur, säkerhet och kommunikation/samarbete.

Genom förvärvet och samarbetet med Odin underlättar Ingram Micro för partners att komma i gång och utöka sin försäljning av molntjänster. Partnern undviker höga uppstartskostnader såsom webbutveckling, underhåll, försäljnings- och marknadsföringsresurser, samt behovet av djupgående teknisk expertis kring molnlösningar och tjänster. ”Ingram Micros ekosystem är partnerns nyckel till framgång i molnet” Renée Bergeron

Under året har det genomförts en hel del funktionsförbättringar i Ingram Micro Marketplace, som svar på partners önskemål och krav. Ett exempel på förbättringar är ”samlingsfaktura”. Ingram Micros samarbetspartners kan nu kombinera flera lösningar och tjänster från olika leverantörer från ett och samma ställe och detta sammanställs sedan i en enda månadsfaktura.

På så vis erbjuds kunderna ett enklare sätt att hantera sina abonnemangskostnader.

Se presentationer och delar av innehåll från Cloud Summit: http://ingrammicrocloudsummit.com/

Staffan Peterson

Vill du veta mer?

Kontakta oss gärna 08-477 15 03 eller molnet@ingrammicro.se

Staffan Peterson, Sales Manager Software & Cloud Ingram Micro

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>