Mjukvaruinvesteraren Monterro startar center för utvecklare i Vietnam.
Hem Nyheter Mjukvaruinvesteraren Monterro startar center för utvecklare i Vietnam.

Mjukvaruinvesteraren Monterro startar center för utvecklare i Vietnam.

Publicerat av: Redaktionen

Monterro, Nordens ledande investerare i B2B-mjukvarubolag, öppnar Scandinavian Software Park i Hanoi, Vietnam, för att hjälpa sina portföljbolag med etablering av utvecklingsverksamhet i Vietnam.

Mjukvaruinvesteraren Monterro startar center för utvecklare i Vietnam.

Scandinavian Software Park reception

Satsningen ger Monterros SaaS-bolag möjlighet att snabba upp tillväxttakten i deras expansion.

– ”Tillgången på utvecklare är begränsad, samtidigt som vi vet att det finns väldigt många, kvalificerade utvecklare i Vietnam”, säger Gustav Lagercrantz, VD på Monterro. ”Vår uppgift är att stötta nordiska mjukvarubolag i deras tillväxtresa och behovet av utvecklare är ofta en trång sektor. Därför är vi glada att nu kunna öppna Scandinavian Software Park”, säger han.

Centret drivs av Monterros egen personal som hanterar rekrytering, administration och uppstartslokaler.

Utvecklarna som rekryteras är anställda direkt av Monterros portföljbolag och blir en del av bolagens befintliga utvecklingsteam.

Att starta utvecklingsverksamhet i Vietnam är inte nytt för medarbetarna på Monterro. En av initiativtagarna till satsningen, Per Ivansson, arbetade tidigare som CTO på globala SaaS-bolaget Episerver, där han bl a ansvarade för deras globala utvecklingsteam.

– ”Vietnam är en idealisk ort på flera sätt”, säger Per Ivansson, Operations på Monterro. ”Här utexamineras årligen 50 000 utvecklare med kunskaper inom den senaste teknologin. Vi har dessutom förmånen att få in en mycket erfaren ledare för Scandinavian Software Park, Hieu Doan, som i 10 år byggde upp och drev Episervers utvecklingsverksamhet i Vietnam. Hans nätverk och kompetens från både Sverige och Vietnam är en fantastisk tillgång”, tillägger han.

– “Det finns ett stort sug bland studenterna i Vietnam att börja arbeta på ett nordiskt SaaS-bolag”, säger Hieu Doan, ledare för Scandinavian Software Park. “Nordiska bolag är kända för sin kreativitet, innovation och balans mellan arbete/fritid, vilket lockar många. Det blir en win-win för bägge parter”.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>