Möbelsuccén Trademax inreder VMware-moln hos Ipeer
Hem Nyheter Möbelsuccén Trademax inreder VMware-moln hos Ipeer

Möbelsuccén Trademax inreder VMware-moln hos Ipeer

Publicerat av: Redaktionen
Möbeljätten på nätet Trademax lägger hela sin IT-drift i ett privat VMware-moln hos Ipeer, en del av Cygate inom Telia. Trademax har sedan starten 2008 haft en stark tillväxt och företaget tar ständigt nya marknadsandelar. Efter utvärdering valdes Ipeers moln för att det ger kraftigt ökad redundans, flexibilitet och ökade prestanda utan inlåsning i kombination med personlig service av ett dedikerat team. Ett treårigt avtal slöts i juni och den nya driftmiljön går live i höst.

Thomas_Andersson_Trademax

Trademax erbjuder kvalitetsmöbler till konkurrenskraftiga priser på nätet och i sju butiker. Företaget har vuxit kraftigt organiskt från det att två entreprenörer startade det i ett garage i Helsingborg 2008 till att bli en av de främsta aktörerna på marknaden. I juni tillkom förvärvet av sju butiker från möbelkedjan Chilli.

Snabbhet och tillförlitlighet i företagets egenutvecklade e-handelsplattform samt övriga IT-system är viktig. I januari stod det klart att driftmiljön som då främst låg på fysiska servrar behövde expanderas. Efter att ha utvärderat olika driftalternativ beslöt Trademax i juni att lägga sin IT-drift, såväl Linux- som Microsoftsystem i ett dedikerat VMware-moln hos svenska Ipeer. VMware-molnet inkluderar SSD-diskar och ger en ökad redundans, flexibilitet och ökade prestanda. Ipeers VMware-moln har tidigare i Techworlds test visat sig ha mycket goda prestanda relativt internationella molnalternativ.

– Prestanda och tillförlitlighet är livsviktiga – en butik får aldrig ligga nere och vi måste ha hög tillgänglighet nu när vi växer på nätet och även får fjorton fysiska butiker. Med Ipeer får vi exakt den plattform vi vill ha, som vi snabbt kan anpassa och ett litet dedikerat team som ger oss personlig service, vilket känns tryggt, vi får också större möjligheter att vid behov flytta mellan miljöer, säger en av grundarna, E-commerce Manager Thomas Andersson som själv utvecklat e-handelssystemet.

– Trademax har visat vad prisvärda möbler, snabba leveranser och en förstklassig handel med en stark e-handelskomponent kan ge. Trademax är fantastiskt duktiga och vi är mycket stolta över deras förtroende, säger Erik Arnberg, marknadsansvarig för Ipeer. Trademax avtal innehåller även dygnet runt support och Veeam-backup.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>