Mobila attacker är elakare än någonsin visar ny rapport från Blue Coat

Ökningen av lömska och skadliga attacker förvandlar användare av mobila enheter till cybergisslan. Nu går larmet för både individer och organisationer att de bör stärka sitt försvar.

mobile-malware2I takt med att mobiltelefoner i allt större utsträckning blir en naturlig del av vårt personliga liv såväl som arbetsliv, riktar cyberbrottslingar allt fler elaka och oroväckande personliga attacker mot oss alla enligt rapporten 2015 State of Mobile Malware Report från Blue Coat Systems, Inc. , marknadsledande inom företagssäkerhet. Cyberutpressning (mobila Ransomware-attacker) toppar listan på malwaretyper 2015, tillsammans med det lömska införandet av spionprogram på enheter. Det tillåter angripare att kartlägga användares beteenden och online-vanor. Den nya rapporten från Blue Coat, läs här beskriver de senaste trenderna och sårbarheterna i mobil skadlig kod, ger råd om hur företag kan stärka sitt försvar, utbildar användare av mobila enheter och ger prognoser för framtida mobila hot.

”Under tiden vi sover, tränar, arbetar och handlar med våra mobila enheter, väntar cyberbrottslingar på att utnyttja den information som dessa enheter samlar in, vilket framgår av de typer av skadlig kod och attacker vi ser”, säger Dr Hugh Thompson, CTO och Senior Vice President, Blue Coat.

“Konsekvenserna av denna typ av brottslig aktivitet spiller garanterat över till företagens IT i takt med att organisationer anammar molnbaserade, mobila versioner av företagsapplikationer, vilket skapar ytterligare en väg in för angripare. En holistisk och strategisk syn på riskerna måste därför omfatta såväl mobila som molnbaserade miljöer, och baseras på en realistisk, korrekt syn på problemen och på distribution av avancerade skydd som kan prioritera och åtgärda sofistikerade, nya och okända hot.”

Sammanfattning av resultaten:

  • Pornografi är tillbaka på förstaplatsen som främsta bärare av hot efter att ha legat på andraplatsen i fjol.
  • De tre typer av skadlig kod som toppar listan i årets rapport är Ransomware, Potentiellt oönskad programvara (PUS), och informationsläckage.
  • Hotbilden för mobila enheter blir allt mer aktiv.

 

Post Comment