Molnbaserade säkerhetsplattformen Sophos Central kompletteras med brandväggen XG
Hem Säkerhet Molnbaserade säkerhetsplattformen Sophos Central kompletteras med brandväggen XG

Molnbaserade säkerhetsplattformen Sophos Central kompletteras med brandväggen XG

Publicerat av: Redaktionen

IT-säkerhetsföretaget Sophos lanserar nu brandväggen XG som en del av molnplattformen Sophos Central.

Molnbaserade säkerhetsplattformen Sophos Central kompletteras med brandväggen XG

Genom att integrera XG Firewall med Sophos Central skapas ett användarvänligt och kraftfullt skydd mot den nya typen av sofistikerade och väl genomtänkta cyberattacker där angripare via en svag punkt tar sig vidare långt in i nätverket.

Det innebär att Sophos samlade portfölj av lösningar inom cybersäkerhet nu är helt integrerad och kan hanteras i ett och samma verktyg.

Genom att använda Sophos Central som säkerhetsportal får användarna en integrerad och väl sammanhållen plattform för att skydda och hantera arbetsstationer, nätverk, mobila enheter, e-post, kryptering och en rad andra säkerhetsfunktioner.

Den senaste integrationen blir en del av Sophos helhetskoncept Synchronized Security och innebär också att tiden för att identifiera och åtgärda säkerhetshot blir ännu kortare. Genom att integrera XG Firewall med Sophos Central kommunicerar nätverket nu automatiskt med Sophos Intercept X och säkerhetslösningarna för både servrar och enskilda arbetsstationer. Det gör att man kan arbeta mer proaktivt och stoppa attacker ännu snabbare än tidigare.

– Dagens IT-organisationer har inte resurserna för att möta cyberhot som både ökar och hela tiden förändras. Sofistikerade hot kräver intelligenta säkerhetslösningar som arbetar förebyggande i flera lager och fungerar som en väl synkroniserad helhet. Med den senaste integrationen av XG Firewall kan vi erbjuda stora och små IT-avdelningar en innovativ lösning som är effektiv och skalbar, kommenterar Ola Björling, ansvarig för Sophos i Norden och Baltikum.

– Den senaste versionen av brandväggen XG använder så kallad Lateral Movement Protection. Det innebär att all kommunikation från en infekterad klient stängs samtidigt som brandväggen meddelar alla klienter i nätverket att blockera all kommunikation från den infekterade klienten. På så vis hindras den skadliga koden effektivt från att sprida sig. Genom att integrera XG Firewall med Sophos Central kan vi erbjuda ett mycket användarvänligt och kraftfullt skydd mot den nya typen av sofistikerade och väl genomtänkta cyberattacker där angripare via en svag punkt tar sig vidare långt in i nätverket, kommenterar Per Söderqvist, säkerhetsexpert på Sophos.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>