Molnleverantörens tre nycklar till framgång
Hem Kanalröst Molnleverantörens tre nycklar till framgång

Molnleverantörens tre nycklar till framgång

Publicerat av: Redaktionen

tintri

[Kanalröst Tintri] Peter Eriksson, teknisk chef för Tintri i Sverige, diskuterar molnleverantörers strategier för lagring som framkommit i företagets senaste kundundersökningar.

Peter Eriksson, teknisk chef för Tintri i Sverige

Peter Eriksson, teknisk chef för Tintri i Sverige

Alltmer data generas i världen och datalagring blir allt viktigare. Under det senaste decenniet har datacentret dessutom virtualiserats. Leverantörer av molntjänster har varit pådrivande i den utvecklingen.

Tusentals molnleverantörer världen över administrerar mycket stora, snabbt växande, oförutsägbara virtualiserade arbetslaster, dygnet runt, på uppdrag av sina kunder. Tillväxten är och har varit fantastisk, men den positiva trenden kan bara hålla i sig om molnleverantörerna kan hantera komplexiteten och reducera oförutsägbarheten.

Det har alltid varit en utmaning för molnleverantörer att identifiera de problem och prioriteringar som definierar verksamheten på lång sikt. Tintri, tillverkare av VM-medvetna datalagringssystem, gjorde därför en undersökning bland 78 molnleverantörer för att sätta fingret på svårigheterna. Undersökningen och den efterföljande rapporten har fokuserat på lagringen då detta är en central faktor för molnleverantörens framgång som, använd på rätt sätt, kan hjälpa till att förbättra verksamheten.

Ökande grad av virtualisering

Undersökningen visade att 75% av de tillfrågade hade virtualiserat över 80% av sina miljöer. De snabbast växande molnleverantörerna använder lagringen aktivt för att effektivisera verksamheten och leverera nischade tjänster till sina kunder. För att kunna konkurrera mera effektivt och expandera verksamheten bör molnleverantörer arbeta med följande:

  1. Koordinera lagring och virtualisering. Konventionell lagring kan vara en effektiv lösning för fysiska arbetslaster, men i en virtualiserad miljö har man inte mycket hjälp av LUNar och volymer. Molnleverantörer förlorar värdefull tid när de måste flytta virtuella maskiner mellan LUNar eller volymer för att få mer kapacitet. Samtidigt kan de inte låta detta bli ett hinder för tillväxten. Därför behöver de lagringsmedia som är specifikt byggt för virtualisering och som kan erbjuda hög datadensitet och enkelt handhavande.
  2. Konkurrera med nischade tjänster. Med den starka konkurrensen som råder inom molntjänster behöver molnleverantörer kunna särskilja sig (och därmed öka marginalerna) genom att erbjuda specialiserade tjänster. Detta uppnås genom att nivå­indelad data­lagring används. Om man tittar framåt så kommer molnleverantörer att behöva bygga upp lagringen så att virtualiserade applikationer kan isoleras och tilldelas olika nivåer av garanterad tjänstekvalitet på samma lagringssystem. På detta sätt kan de hjälpa sina kunder erbjuda mer inkomstbringande tjänster genom att garantera prestandan hos slutkundernas applikationer.
  3. Tänk på hanterbarheten. Enligt rapporten anser molnleverantörerna att prestandan är deras största utmaning. Detta förefaller rimligt, då deras högsta prioritet är att leverera den bästa möjliga tjänsten till sina kunder. Men krånglig hantering av virtuella maskiner är ett påtagligt hinder för lagringens prestanda, liksom för molnleverantörens ekonomiska resultat. Molnleverantörer behöver inte fler lådor, de behöver mer automation, mer transparens och smartare problemlösning för att förbättra sitt resultat.

Är lösningen VM-medveten lagring?

En VM-medveten lagringslösning gör det enklare att expandera, medan det ger användarna garanterat hög prestanda, transparent analys på VM-nivå och möjlighet till nischade tjänster.

Molnleverantörer behöver tillförlitlig, skalbar och högpresterande lagring som ger kraft till infrastrukturen i molnet och de behöver erbjuda specialiserade tjänster för att hitta en nisch på marknaden. De behöver även införskaffa utrustningen på villor som gör det möjligt för dem att växa i sin egen takt. Valet av lagring är därför, för många molnleverantörer, ett strategiskt beslut.

För att ladda ned rapporten, gå till https://www.tintri.com/resources/whitepapers/2016-state-storage-cloud-service-providers?form-level=1

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00