Moment och Millnet går samman – blir Nordens största SaaS-bolag inom projekt- och tidrapporteringssystem
Hem NYHETERFÖRETAGSNYHETER Moment och Millnet går samman – blir Nordens största SaaS-bolag inom projekt

Moment och Millnet går samman – blir Nordens största SaaS-bolag inom projekt

Publicerat av: Redaktionen

Norska Moment förvärvar svenska Millnet, och blir därmed Nordens största SaaS-leverantör inom projektstyrning, tidrapportering, resursplanering, kvalitetssäkring, bemanning och rekrytering. 

– “Moment och Millnet har många likheter, och tillsammans har de potential att bli ledande i Europa inom sitt segment,” säger Erik Syrén, styrelseordförande i Moment och partner på mjukvaruinvesteraren Monterro.

Vi har stor tilltro till både personalen och tekniken, och ser fram emot att tillsammans få vidareutveckla bolagen.”

– “Med Millnet blir vi Nordens största tech-leverantör inom vårt område,” säger Eivind Bøhn, vd på Moment. “Millnet har mycket bra produkter, en fantastisk organisation och nöjda kunder. Precis som Moment. Vi är på en spännande resa och planerar att göra flera uppköp framöver. Vi har haft årlig organisk tillväxt på 50% de senaste fem åren och med uppköp kan vi accelerera den tillväxten ytterligare.”

Marknadsledande
Moment och Millnet går samman – blir Nordens största SaaS-bolag inom projekt- och tidrapporteringssystem

Eivind-Bohn-Mats-Lindskog-Erik-Syrén

Både Moment och Millnet är marknadsledande inom sina respektive marknader. Moment har mer än 50% av alla norska och isländska arkitektkontor som kunder, och är också starka inom reklambyråer, tekniska konsultbyråer, ingenjörer och redovisningsbyråer. Millnet är starka inom samma branscher i Sverige, samt även inom bemanning och rekrytering.

– “Både Moment och Millnet har mycket kunniga medarbetare med branschkunskap som levererar stort värde till våra kunder varje dag,” säger Mats Lindskog, vd på Millnet. “ Vi är mycket glada över partnerskapet och tillsammans kan vi bli ännu bättre och starkare.”

Tillväxt och expansion i Norden och internationellt

Moment är väl etablerat i Norge och på Island, och Millnet i Sverige. Tillsammans har de idag fler än 1 000 kunder i 15 olika länder. Nästa steg blir att etablera bolagen i Danmark. Med huvudägaren Monterro i ryggen och genom ytterligare uppköp siktar Moment och Millnet på att bli en av Europas ledande SaaS-leverantörer inom projekt- och tidrapporteringssystem.

Monterro –  en aktiv ägare som är experter på mjukvarubolag

Hösten 2021 gick Monterro in som huvudägare i Moment. Monterro är nordens ledande mjukvaruinvesterare, specialiserade inom B2B. De är aktiva ägare, som stöttar sina portföljbolag med både strategisk och operativ erfarenhet och expertis.

Monterro investerar i bolag som utvecklar och erbjuder B2B SaaS-lösningar, och som har potential att växa internationellt. Om investeringen i Moment säger Erik Syrén: -” Vi jobbar alltid tätt tillsammans med grundarna och ledningen i de verksamheter vi investerar i. Moment har en kvalitetsprodukt som passar väl in i vår portfölj och de har också mycket nöjda kunder. Vi ser att bolaget har stor potential att expandera internationellt, och ser fram emot att även få in Millnet i portföljen. Det kommer att ske en konsolidering på marknaden, och det här är bara början på vår resa framåt,” avslutar han.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00