Möt den saknade byggklossen – VCE VXRAIL

Idag, tisdagen den 16:e februari 2016, klockan 17:00 svensk tid så lanserades en av årets, hittills mest intressanta nyheter. Detta genom att EMC och VMWARE bygger vidare på en av marknadens mest omfattande och kompletta konvergerade och hyper konvergerade portföljer i form av VCEs Vblock, VxBlock och VxRack System.

EMCDessa täcker tillsammans på ett unikt sätt varje typ av kund, varje tänkbar arbetsbelastning och varje skalbar lösning med förmågan att hantera valfri kombination av infrastrukturell lösning centralt.

Den nya familjen kommer att heta VCE VxRail och har utvecklats gemensamt av EMC och VMware för vmwareatt på ett smidigt och enkelt sätt integrera virtualisering, beräkningskapacitet, lagring och dataskydd i ett system med en enda, sedan tidigare känt, gränssnitt för support och övervakning. Med VxRail kan organisationer börja i liten skala, med ett par virtuella maskiner (VM), och enkelt och utan driftsstopp skala till tusentals virtuella maskiner utifrån, “pay-as-you-grow” -metoden.

Tre initiala produkter

NigelMoulton
VCEs CTO för Europa, Nigel Moulton

Vi har mött och pratat med VCEs CTO för Europa, Nigel Moulton i Stockholm där han gav sin syn på den nya lösningen.

  • Från start lanserar vi tre grundmodeller form av VxRail 120, 160 och 200. Dessa siffror motsvarar antalet så kallade Core Count i respektive enhet. Varje modell kan sedan konfigureras med olika mängd arbetsminne och en flertal olika diskkonfigurationer vilket omfattar enbart mekaniska uppsättningar eller en kombination med flashbaserad lagring. Till början av sommaren lanseras även en modell som kommer att heta 60. Denna följer däremot inte tidigare nummerlogik utan här rör det sig om en enkel singel socket lösning med en låg prisnivå. I samband med denna lansering kommer vi även att kunna erbjuda våra kunder en al-flash lösning.
  • Gemensamt för samtliga lösningar är att de är stackningsbara med varandra och kan i upp till sexton noder konfigureras helt fritt. Då varje nod har tillgång till fyra fysiska nätverk så ger detta totalt 64 möjliga fysiska nätverks anslutningar.

Fullmatad från start

Med dessa fyra olika modeller så räknar VCE med att täcka in hela behovsspektret från Enterprise som tidigare fokuserat på Tier1 lösningar via mid-market segmentet ner till mindre företag och organisationer. Styrkan hos produktgruppen är att varje enhet kommer förladdad med flera av EMCs uppdragskritiska datatjänster såsom backup, replikering och molnintegration. Med företagets RecoverPoint för VM så får användare en per VM baserad övervakning och automatiserad återställning för kritiska arbetsbelastningar vilken i kombination med V-SAN integration garanterar en noll-nivå gällande dataförlust.VCE VXRAIL

  • Föreställ er hur dagens olika mindre kontor hanteras eller när nya kontor ska etableras. Dessa kräver antingen en massiv internet anslutning för att kunna hantera direkt datatrafik från huvudkontoret eller en lokal IT tekniker med djup kunskap för att administrera en lokal server. Med VxRail är detta historia. Enheten konfigureras på huvudkontoret av den IT ansvariga och skickas sedan direkt till den plats där den ska verka. Allt som behövs i kunskapsväg där är mer eller mindre att stoppa i strömsladden och starta upp enheten. Härefter ansluts enheten med automatik till den centrala administrationskonsollen. Detta ger företagets samtliga användare tillgång till VDI utan behov av höghastighetsanslutningar eller lokalt placerad IT-kompetens.

Kortfattat kan vi säga att VxRail familjen kommer att sammanföra det bästa från EMC och VMware i form av hårdvara och integrerade mjukvarulösningar som vSphere, vCenter Server och Virtual SAN. Allt i en produktfamilj med ett gemensamt administrationsgränssnitt och en punkts support.

Post Comment