Hem Nyheter MW Group förvärvar cybersäkerhetsbolaget eCiceron för utökat tjänsteerbjudande

MW Group förvärvar cybersäkerhetsbolaget eCiceron för utökat tjänsteerbjudande

Publicerat av: Redaktionen

Säkerhetspolisen (SÄPO) slår fast att ett 15-tal stater idag ägnar sig åt cyberspionage mot Sverige.

MW Group förvärvar cybersäkerhetsbolaget eCiceron för utökat tjänsteerbjudande 3Inhämtningen riktar sig inte enbart mot nationella skyddsintressen, vilket är den gängse uppfattningen, utan även mot svensk forskning och innovation. Därför gick SÄPO nyligen ut med en ny varning som riktade sig till näringslivet och industrin. Bristen på kompetens pekas ut som en riskfaktor i en myndighetsgemensam rapport, från bl.a. MSB, Försvarsmakten och FRA.

– Förutom de nationella aktörerna som SÄPO varnar för måste också privata företag skydda sig mot aktörer som på olika sätt vill påverka företagets system eller komma åt deras information. Vår mission är att erbjuda tjänster som stärker hela samhället och därför känns förvärvet av eCiceron angeläget och gör att vi nu kan erbjuda tjänsterna till våra kunder, säger Mikael Karlsson, VD MW Group.

Med eCicerons kvalificerade kompetens kan MW Group erbjuda avancerade lösningar för säker digital infrastruktur, informationssäkerhet och aktiv intrångshantering.

– Digital säkerhet blir bara viktigare och viktigare i takt med digitaliseringen av samhällets alla delar, inte minst när vi arbetar och delar information på olika platser och när föremål, styrsystem och andra tillgångar är uppkopplande. Uppkoppling på avlägsna platser och i miljöer med svåra förhållanden är idag eftersatt. Redan innan pandemin slog till och tvingade medarbetare att arbeta hemifrån utgjorde cybersäkerhet en tilltagande utmaning. Nu arbetar allt fler utanför kontoret, på hemmanätverk eller på fik med öppna, osäkra nätverk, vilket ytterligare accelererar behovet av säkra lösningar, säger Marc Rantanen, grundare och VD av eCiceron.

Genom förvärvet kan de gemensamt nu också leverera mesh-nätverk. Mesh-nätverken kan sättas upp snabbt och tillsammans tar de ansvar för hela kedjan från utveckling och design till installation och drift. Mesh-nätverken är mobila och lämpar sig bra för krissituationer men även för normalt bruk på kontoren och i hemmet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>