Nästan var femte planerar att byta jobb under 2020

Nästan var femte svensk, 17 procent, planerar att byta arbetsgivare under 2020.

Nästan var femte planerar att byta jobb under 2020 1
Tomas Carlsson, pensionsexpert på valcentralen Collectum.

Nio av tio, 88 procent, tycker samtidigt att det är viktigt att arbetsgivaren erbjuder tjänstepension. Det visar en ny Sifoundersökning som valcentralen Collectum har beställt.

– Under jul- och nyårshelgerna är det många som funderar på om det börjar bli dags att byta jobb. Ett tips till den som söker nytt jobb är att ta reda på om arbetsgivaren erbjuder tjänstepension. Finns det kollektivavtal ingår det alltid tjänstepension, säger Tomas Carlsson, pensionsexpert på Collectum.

Bland svenskar i åldersgruppen 25–39 år är var fjärde, 24 procent, på väg till en ny arbetsgivare. I åldersgruppen 55-65 år är det knappt var tionde, 9 procent. Genomsnittet för alla åldersgrupper är 17 procent, enligt Sifoundersökningen.

Nio av tio svenskar, 88 procent, tycker samtidigt att det är viktigt att arbetsgivaren erbjuder tjänstepension när de byter jobb.

– Den som saknar tjänstepension får som pensionär klara sig på mindre än hälften av den tidigare lönen i allmän pension. Den som har tjänstepension får istället två tredjedelar av den tidigare lönen i pension, säger Tomas Carlsson.

n.