Nato beställer Sectras Tigerlösning för säker mobil kommunikation
Hem Säkerhet Nato har beställt Sectras Tigerlösning för säker mobil kommunikation

Nato har beställt Sectras Tigerlösning för säker mobil kommunikation

Publicerat av: Redaktionen

Det internationella cybersäkerhets- och medicinteknikföretaget Sectra (STO: SECT B) har fått en order från Natos kommunikations- och informationsbyrå (NCI Agency) på fler enheter av det godkända mobilkrypteringssystemet Sectra Tiger.

Lösningen ska stödja Natos tjänstemän i att överföra säkerhetsklassificerad information på ett säkert sätt och förhindra risken för avlyssning och informationsläckor.

Nato beställer Sectras Tigerlösning för säker mobil kommunikation– Det är avgörande för våra kunder att kunna lita på den utrustning de använder för att utbyta högt säkerhetsklassificerad information. Följderna kan bli allvarliga om informationen hamnar i orätta händer. Ordern bekräftar att vår lösning uppfyller kraven på säker kommunikation på en hög nivå, säger Jeroen de Muijnck, vd för Sectra Communications BV.

Nato har använt Sectras lösningar för säker kommunikation sedan 2018.

Ordern omfattar Sectra Tiger, en lösning för avlyssningssäker kommunikation som gör att användarna kan dela säkerhetsklassificerad information. Ordern undertecknades under det fjärde kvartalet av Sectras verksamhetsår 2021/2022. Ordervärdet uppgår till cirka 382 000 euro, vilket motsvarar cirka 4 miljoner kronor.

Sectra Tiger är en lösning för avlyssningssäker kommunikation för stationärt eller mobilt bruk och kan användas via satellit och fasta nätverk. Lösningen är utvecklad i nära samarbete med de nederländska säkerhetsmyndigheterna. Besök Sectras webbplats för att läsa mer om våra godkända lösningar.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>