NEC Display Solutions och Raspberry Pi i nytt samarbete
Hem Produkt Nyheter NEC Display Solutions och Raspberry Pi i nytt samarbete

NEC Display Solutions och Raspberry Pi i nytt samarbete

Publicerat av: Redaktionen

NEC breddar sitt erbjudande inom intelligenta storformatsskärmar  med hjälp av den prisbelönta mini-datorn Raspberry Pi.

NEC Display Solutions och Raspberry Pi i nytt samarbeteNEC Display Solutions inleder ett samarbete med Raspberry Pi och kommer därmed kunna erbjuda integrering av minidatorerna i NEC’s nya storformatsskärmar genom en öppen modulär plattform. NEC’s ledande position som en aktör som erbjuder ett brett sortiment av bildskärmslösningar går hand i hand med Raspberry Pi, organisationen som utvecklat prisbelönta och högpresterande datorer till låg kostnad.

Den första datorn från Raspberry Pi utvecklades för att främja datorutbildning på grundnivå i skolor och utvecklingsländer, med en hög prestanda till en låg kostnad. Den nya kortdatorn Raspberry Pi 3 Compute Module har märkbar prestanda och nätverkskapacitet, vilket gör den perfekt för NEC’s professionella bildskärmar.

Med en quad-core 1.2GHz processor är den inte längre bara en dator anpassad för kodning, utan en pålitlig, ”intelligent” enhet med obegränsade resurser. Utöver Raspberry Pi 3’s Compute Module kommer NEC även att erbjuda en specialtillverkad modell för att möta olika industriers specifika prestandakrav.

Genom att vara en del av NEC’s Open Modular Intelligence (OMI) plattform kan Raspberry Pi 3 byggas in i NEC’s nya professionella storformatsskärmar i P- och V-serien. De nya skärmarna tillgängliggör på ett enkelt sätt smarta lösningar för Internet of Things (IoT), för både digital signage och presentationsteknik. Det är också möjligt att anpassa skärmarna till olika individuella behov vilket gör dem till en pålitlig lösning varsomhelst, närsomhelst.

Samarbetet, som är det första mellan Raspberry Pi och en bildskärmstillverkare, kommer hjälpa NEC att bredda sitt erbjudande och visar möjligheterna för affärstillämpning av Raspberry Pi inom exempelvis sektorer som detaljhandeln, transportsektorn, flygplatser och mötes-/konferensrum.

– Med det strategiska initiativet att samarbeta med Raspberry Pi säkerställer vi att organisationer inom alla branscher får den mest avancerade tekniken för att tillgodose sina respektive behov. Tack vare en modulär och utbytbar design kan vår öppna plattform erbjuda intelligenta bildskärmslösningar i alla lägen. Genom att integrera Raspberry Pi med våra bildskärmar kommer vi kunna ge företag en avancerad lösning för både digital signage, streaming och presentationer samt för att förbättra den övergripande visuella upplevelsen till ett överkomligt pris, säger Stefanie Corinth, Senior Vice President Marketing and Business Development på NEC Display Solutions Europe GmbH.

– När vi startade Raspberry Pi var vårt mål att hjälpa personer att lära sig om datorer. Vi har hittills sålt 10 miljoner Raspberry Pi enheter och den kommersiella framgången har lett till en mer mogen och kraftfull teknik som kan användas i NEC’s intelligenta bildskärmar. Vårt arbete med Raspberry Pi’s minidatorer drivs av ett stort nätverk av utvecklare medan NEC’s arbete drivs utifrån industrins behov, vilket gör att vi kan möta kraven för AV- och IT-branschen. Det här samarbetet visar att NEC har förtroende för vår förmåga att tillhandahålla en plattform som kan användas i en mängd olika miljöer, säger Eben Upton, VD på Raspberry Pi Trading.

NEC’s nya serie av banbrytande intelligenta storformatsskärmar med anslutning för Raspberry Pi kommer att lanseras från och med januari 2017.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>