NEC Display Solutions värvar Edma Dalipagic för att driva nordisk expansionsstrategi

NEC Display Solutions Europe tillsätter tidigare Xerox-toppen Edma Dalipagic i rollen som General Manager för NEC Display Solutions i Norden.

NEC Display Solutions värvar Edma Dalipagic för att driva nordisk expansionsstrategi 1
Edma Dalipagic

Värvningen är en del av bildteknikspecialistens tillväxtplan och strategi för den nordiska regionen.

Dalipagic ansluter till NEC:s team efter nästan 20 år på Xerox där hon nu lämnar rollen som General Manager för European ASP Operations och där hon tidigare haft flertalet seniora kanal- och säljuppdrag. Hennes nya fokus blir nu att kraftigt expandera NEC:s affärs- och marknadsandelar i Norden.

Antonio Zulianello, Vice President Regional Sales EMEA hos NEC Display Solutions Europe, har höga förväntningar på sin nya nordiska General Manager: “Edma har inte bara enastående försäljnings- och marknadsföringskunskaper och lång erfarenhet inom IT-sektorn, utan arbetade dessutom med Xerox under deras långa övergång från att vara hårdvarusäljare till en leverantör av lösningar. Som sådan är hon mycket fokuserad på att hitta rätt blandning av bildteknik för att lösa slutkundernas verkliga utmaningar, vilket länge varit och är kärnan i vår verksamhet.”

Från sin bas i Oslo kommer Edma Dalipagic att ha ett avgörande inflytande och ansvar över NEC:s strategi att alltid säkerställa rätt kombination av produkter för att möta behoven hos varje enskild kund när det kommer till visuella lösningar och tillhörande produktval.

“NEC har allt som krävs för att bygga något speciellt i Norden. Produktportföljen är i en helt egen klass men framförallt så har NEC en oerhörd styrka vad gäller att erbjuda omfattande och skalbara bildlösningar för så vitt skilda områden som butiker, flygplatser och företagskontor – vilka alla dessutom är områden med hög tillväxt i regionen”, säger Edma själv och fortsätter:

“Jag ser fram emot att bygga upp de relationer som kommer att driva vår fortsatta tillväxt över hela regionen, inklusive våra distributörer, återförsäljare och naturligtvis nya slutkunder. Jag vill främja partnerskap med organisationer som delar vår ambition, vision och våra tillvägagångssätt. Framförallt söker vi företagspartners som vill investera i människor, showrooms och gemensamma marknadsaktiviteter som kommer att ligga till grund för vår gemensamma framgång. “