Net Insight och Bambuser ingår partnerskap kring remote production

 Net Insight, ledande leverantör av streaming, transport och resursplanering inom TV och media, meddelar idag att bolaget erbjuder en remote production-lösning tillsammans med Bambuser, där mobila enheter och TV-kameror för professionellt bruk kan kombineras för att skapa enkla, sömlösa och kostnadseffektiva liveproduktioner.

Net Insight och Bambuser ingår partnerskap kring remote production 1Genom att kombinera Net Insights ledande plattform för kontribution över internet, Nimbra VA, med Bambusers mobila live streaming-plattform sjunker kostnaden för direktsända events drastiskt. Den kostnadseffektiva lösningen öppnar upp nya möjligheter för livesändningar och för nya typer av innehåll som ska skapas och distribueras.

”Associated Press (AP) ser fram emot att använda den nya lösningen för att livesända stora nyhets-, sport och underhållningsevenemang sömlöst, tillförlitligt och kostnadseffektivt med olika kameror, oavsett om innehållet filmas med en mobilkamera eller en professionell videokamera,” säger Sandy Macintyre, VP News på Associated Press. ”Genom att sammanföra Net Insights och Bambusers teknologier, erbjuds nyhetsorganisationer en ekonomiskt lönsam möjlighet att ge sina tittare fler vinklar på berättelserna som formar vårt århundrande.” Associated Press (AP) är en investerare i och även kund hos Bambuser.

”Att kombinera fast och mobil kontribution är nyckeln till bättreproduktioner och att samtidigt sänka den operativa komplexiteten,” säger Maryam Ghahremani, vd på Bambuser.

”Samarbetet visar hur modern kontributionsteknologi inom Nimbra-familjen, tillsammans med Bambusers produktions- och streamingplattform, kan underlätta en mångfacetterad produktion av livenyheter och breddar vårt remote production-erbjudande,” säger Henrik Sund, tf vd på Net Insight.

Net Insights och Bambusers gemensamma lösning kommer att presenteras på IBC i Net Insights monter 1.B40 i Amsterdam den 14-18 september.