Netatmo lanserar Presence, en smart utomhuskamera som känner igen människor, bilar och djur

Netatmo, ett innovationsföretag som utvecklar hemelektronik för en bättre och uppkopplad livsstil, lanserar nu Presence, utomhuskameran som känner igen och meddelar när den ser människor, bilar och djur.

När Presence är installerad registrerar den utomhusaktiviteter såsom bilar på uppfarten och djur i trädgården i realtid. Kameran skickar sedan notiser till användaren när den upptäcker någon aktivitet inom det bevakade området.

Presence vann fyra priser på välkända “2016 CES Innovations Awards” i följande kategorier: “Smart Home”, “Digital Imaging”, “Tech For A Better World” och “Embedded Technologies”. För fjärde året i rad har Netatmo blivit hyllade för sin framgång.

Presence gör utomhussäkerheten bättreNetatmo kamera

Presence är utrustad med den banbrytande Smart-SightTM funktionen som använder en djupinlärnings-algoritm som upptäcker närvaron av människor, bilar och djur. Kameran meddelar användaren omedelbart om vad som händer utanför hemmet genom att skicka korta notiser som ”Person upptäckt”, ”Bil upptäckt” eller ”Djur upptäckt”

Presence kan varna om något står fel till vid sommarstugan, får användaren att känna sig tryggare i hemmet om det förekommit villainbrott i området, eller meddelar när postombudet levererar paket och ingen är hemma och kan ta emot det.

Presence är snäppet vassare än existerande utomhussäkerhetslösningar på marknaden. Som den enda konsumentinriktade säkerhetskameran för utomhusbruk som använder en sofistikerad djupinlärningsteknik, Smart-SightTM, kan Presence analysera och meddela vad som händer utanför huset. Detta är den bästa lösningen för den snabbt växande efterfrågan på smarta utomhussäkerhetssystem”, förklarar Fred Potter, grundare och VD för Netatmo.

Presence beskyddar dag som natt
Diskret inspelning på natten är möjligt tack vare den infraröda mörkerseendekameran. Dessutom är Presence utrustad med en smart, integrerad strålkastarbelysning som gör att kameran kan spela in ljusa färger, även mitt på natten. Dessutom, kan strålkastarbelysningen användas för att upptäcka och skrämma bort oönskade besökare, eller för att lysa upp uppfarten i mörkret.

Presence informerar dig om det viktigaste

Presence notiser och inspelningar är helt anpassningsbara. Användaren kan själv bestämma vad kameran ska spela in och skicka notiser om, så att den bara varnar vid behov.

Tack vare Smart Zones funktionen kan användaren välja att endast få notiser om aktivitet i specifika zoner, till exempel vid ingången och garageporten. Presence kan då skicka detaljerad information om vad som händer i de utvalda områdena.

Datalagring som möter allas behov och respekterar integritet

Följande funktioner är inkluderade i Presence: smarta notiser, full HD videoinspelning och lagring, samt en tidslinje med översikt över händelser. Kameran lagrar inspelningar lokalt på ett internt micro SD-kort och kan automatiskt överföra bilder till en FTP-server. Lagringen är helt kostnadsfri.

Dataöverföring från kameran till användarens smartphone säkras av en genomgående kryptering för att garantera en så hög säkerhetsnivå som möjligt. Dessutom varnar Netatmos säkerhetssystem användaren omedelbart om en ny enhet eller IP-adress som inte blivit godkända vill få tillgång till Presence-kameran.

Enkel “gör det själv” installation och snabb uppkoppling

Att installera Presence är enkelt. Kameran ersätter lätt en befintlig utomhusbelysning. På nolltid kan användaren nyttja ett sofistikerat kamerasystem med smart belysning. Presence kopplas upp till internet genom Wi-Fi.

Presence, en imponerande utomhuskamera med minimalistisk design

Presence är en Full HD utomhuskamera som tar briljanta bilder oavsett belysning. Dess breda synfält på 100° grader och 20 meters övervakningsområde gör att kameran täcker stora områden. Presence är fullständigt väderresistent och är skyddad av en IP66 standard och motstår sol, is, regn och vind. Kameran har en snygg och minimalistisk design i aluminium som gör den tidlös och tålig.

En kamera som vunnit priser

Presence vann fyra priser under välkända “2016 CES Innovations Awards” i följande kategorier: “Smart Home”, “Digital Imaging”, “Tech For A Better World” och “Embedded Technologies”. För fjärde året i rad, har Netatmo blivit hyllade för sina produkters framgång.

Post Comment