Netgear lanserar nytt Orbi-system med dual band mesh i ny elegant design

Världens ledande tillverkare av kraftfulla, mesh-anslutna WiFi-system, NETGEAR, lanserar Orbi Dual Band Mesh WiFi System.

Netgear lanserar nytt Orbi-system med dual band mesh i ny elegant design 1Det nya Orbi Mesh WiFi System lanseras i två versioner med en router och antingen en eller två satellitenheter, skapade för att bilda ett perfekt och stabilt WiFi-nätverk i hem på upp till 300 kvadratmeter – oavsett om du vill ha en oavbruten streamingupplevelse eller en stabil anslutning för gaming. Det nya Orbi Mesh WiFi är också utrustat med säkerhetsfunktioner som bland annat NETGEAR Armor, som skyddar ditt hem från onlinehot, samt föräldrafunktioner för att trygga barns och ungas vistelse på nätet.

Med den senaste tillökningen i NETGEARs Orbi-serie av trådlöst anslutna WiFi-enheter kan du uppnå internethastigheter på upp till 1.2 Gbps – även i hem med många internetanslutna enheter som till exempel datorer, surfplattor, smartphones eller tv-apparater.

Orbi Mesh WiFi har ett subtilt, enkelt och modernt utseende och kan därför stå framme på hyllor eller i skåp utan att stjäla uppmärksamhet från resten av din inredning, och kommer att passa in perfekt i de flesta skandinaviska hem.

Installationen av Orbi Mesh WiFi tar bara 10 minuter via Orbi-appen, som är tillgänglig på både Android- och iOS-enheter, och det är lika enkelt att lägga till flera satellitenheter om det behövs. Hanteringen av hemnätverket sköts enkelt via samma mobilapplikation, och Orbi kan röststyras via både Amazon Alexa och Google Assistant. Du kan till exempel automatiskt upprätta ett tillfälligt gästnätverk med hjälp av röstkommandon.

Mesh-teknologi fungerar genom att sprida ut ett nätverk över flera enheter i ett samlat WiFi-nätverksnamn (SSID), men utan att kompromissa med hastigheten.

Därför kan du bekymmerslöst vara online i hela ditt hem, oavsett vilken av mesh-nätverkets enheter du befinner dig närmast. Orbi Mesh WiFi-systemet är känt för att vara det bästa på marknaden inom hemnätverk, och med den senaste utökningen är det möjligt att få ett mesh-baserat WiFi-nätverk till ett ännu bättre pris.

”På NETGEAR fortsätter vi att utveckla Orbi-serien eftersom vi tror på att alla förtjänar den bästa WiFi-upplevelsen. Med introduktionen av vår nya Orbi med dual band gör vi Orbi-teknologin mer utbredd och tillgänglig för en större målgrupp. En av de största fördelarna med Orbi är möjligheten att eliminera ”döda områden”, där du inte kan upprätta en anslutning. Den nya Orbi löser detta på bästa sätt”, säger Pål Vatneberg, Country Manager för NETGEAR i Norden.