Netgear söker hotellpartner

När Netgear lanserar en ny produktserie har de en gigantisk marknad i sikte: hotell. Nu vill de följaktligen ha flera partner som jobbar med just det segmentet. Den nya serien inbegriper inledningsvis controllern WC7600 och accesspunkten WN370.  

Netgear WC7660
Netgears nya WC7660, här med accesspunkten WN370, ska stärka leverantören inom bland annat hotellsegmentet.

Hotellsegmentet för wifi-leverantörer domineras av Ruckus Wireless även om konkurrenten Aruba Networks också börjar få fäste där. Nu vill alltså SMB-stöpta Netgear ta en del av kakan. Men europeiske produktmarknadschefen Tristan Simmons vill inte peka ut det som ett isolerat fokusområde.

– Netgear har varit framgångsrika inom en rad vertikaler. Hotell är bara ett av många områden som vi siktar på. Men trenden i hotellbranschen är tydlig, kunder förväntar sig allt mer av sin hotellupplevelse och trådlöst ligger högt på listan, säger han.

Wifi viktigast för kunden

Leverantörens presskontakt pekar på en granskning av hotellmarknaden 2014, som har utförts av hotels.com. Där anges wifi som det viktigaste inslaget på rummet – framför dusch, storlek, tv och daglig städning. Och det är den tredje viktigaste faktorn för hotellet överlag. 34 procent av internationella hotellgäster definierar wifi på rummet som avgörande för deras val av hotell.

För att kunna kapitalisera på trenden krävs utöver bra produkter, vilket Tristan Simmons givetvis lyfter fram som en Netgears fördelar, också partner. Han beskriver hur de alltid letar efter återförsäljare som känner den lokala marknaden. Nu ser det alltså ut som om i synnerhet hotellkunniga partner syns i leverantörens svenska sikte.

Netgears SMB-rötter innebär enligt Tristan Simmons bland annat att lösningarna är enkla att installera och använda, underförsått enklare än många av konkurrenternas motsvarigheter.

– Vårt erbjudande bygger på tillförlitliga, kostnadseffektiva och lättanvända lösningar. En av våra styrkor är att vi också har lösningar för hela nätverket och för lagring, vilket skapar möjligheter för partner utöver wireless. Mer trafik i kundens nät kanske innebär att nätverket behöver uppgraderas exempelvis, säger han.

Enligt vad IT-Kanalen erfar kommer Netgear inom kort att få ny nordenchef som bland annat kommer att få i uppgift att utveckla leverantörens b2b-kanal.

 

Post Comment