Hem Nyheter NetNordic Group har förvärvat 100% av Suomen Konehuone Oy

NetNordic Group har förvärvat 100% av Suomen Konehuone Oy

Publicerat av: Redaktionen

Konehuone är en pålitlig rådgivare för sina kunder med ett starkt fokus på moderna hyperkonvergerade lösningar för datacenter och tillhörande professionella tjänster.

NetNordic Group har förvärvat 100% av Suomen Konehuone Oy 3Moderna datacenter i kombination med erfarna professionella tjänster skapar nyckelelementen för en framgångsrik resa mot hybridmoln. Konehuone stödjer sina kunder på denna resa med sin omfattande erfarenhet från många framgångsrika projekt inom modernisering av datacenter.

”NetNordic har varit närvarande i Finland i tio år. Tålmodigt har vi väntat på rätt möjlighet att förvärva ett kvalitetsföretag med rätt kompetens och kultur som passar väl in och förbättrar vår industriella och geografiska plattform för ytterligare tillväxt. Konehuone har en imponerande tillväxt och historik, genom åren har de betjänat krävande kunder med högsta kvalitet och teknologi. Vi ser fram emot att lära och bidra till den fortsatta utvecklingen”, säger Jarl Øverby – VD för NetNordic Group.

”NetNordic har en stark position i Norden inom it-säkerhet och nätverk, det ger oss en bra grund för att utöka vår portfölj inom Smarta Datacenter till våra kunders fördel. Konehuone kommer att fortsätta utveckla sin förmåga att modernisera datacenter och hjälpa kunder längs sin resa mot hybridmoln. Som en del av NetNordic-koncernen skapar vi ett nordiskt samarbete med att bygga vår lösningsportfölj med de nödvändiga elementen för en stark tillväxt och en ljus framtid för Konehuone”, säger Ilari Weide – VD Konehuone.

”De värden som styr vår verksamhet och vårt dagliga arbete är: kundens respekt, förtroende, framsteg, teamwork och professionalism. Dessa värden är en utmärkt matchning med de värden som NetNordic representerar. För våra kunder agerar vi som en partner och pålitlig rådgivare vid utvärdering av aktuella lösningar, utvecklingsplanering, nya implementeringar och stödjer kundens lösningar i vardagen. Det är viktigt för oss att vi är högt certifierade och ger en hög klass av kundupplevelse och tillfredsställelse”, säger Kari Alhonen – Director Services Konehuone.

Med detta förvärv får NetNordic en stark position på den finska marknaden inom datacenter och en plattform för att utveckla verksamheten i Finland för att stärka koncernens kapacitet i Norden.

Konehuone har 19 anställda i Espoo, Finland. Beräknade intäkter för 2020 är 12 miljoner EUR. Aktieägarna i Konehuone återinvesterar i NetNordic och kommer att fortsätta fokusera på att utveckla verksamheten i Finland samt Norden.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>