NetNordic Group har förvärvat Fiarone Oy
Hem Säkerhet NetNordic Group har förvärvat Fiarone Oy som levererar tjänsten Secure Operations Center (SOC) i Finland

NetNordic Group har förvärvat Fiarone Oy som levererar tjänsten Secure Operations Center (SOC) i Finland

Publicerat av: Redaktionen

Fiarone Oy är en ledande aktör som levererar tjänsten Secure Operations Center (SOC) i Finland.

Genom detta förvärv så kommer både Fiarone och NetNordic att tillsammans stärka sin kompetens och kapacitet att leverera marknadsledande säkerhetstjänster på hela den nordiska marknaden.

Fiarone är en pålitlig rådgivare till sina kunder och de fokuserar på att leverera högkvalitativ Cybersäkerhet för företag inom både privat och offentlig sektor. Cybersäkerhet har blivit en mycket viktig komponent för att skydda företag från det växande antalet sofistikerade cyberhot.

Fiarone har under större delen av ett decennium etablerat den absolut bästa SOC-plattformen för att möjliggöra säkerhet på allra högsta nivå för sina kunder. Fiarone har en djupgående förmåga att ge råd och stödja sina kunder i de stora utmaningarna gällande datasäkerhet och dataskydd. Fiarone är också ISO 27001-certifierade och fokuserar på kvalitet i alla delar av sin verksamhet.

”NetNordic har haft en stark tillväxt i Finland under de senaste åren och vi är glada över att nu kunna fördubbla antalet anställda i landet. Som en ledande pannordisk tjänsteleverantör, är Finland en nyckelmarknad för oss. Fiarone passar oss mycket bra utifrån deras kompetens och expertnivå inom säkerhetsområdet. Fiarone har skapat ledande tjänster och kundportföljen är anmärkningsvärt stark”, säger Jarl Øverby – CEO, NetNordic Group.

NetNordic Group har förvärvat Fiarone Oy

”I NetNordic så lägger vi stor vikt vid den kulturella dimensionen och vi ser att där matchar Fiarone oss väldigt bra, dessutom har vi båda två stora fortsatta tillväxtambitioner. Fiarone har en imponerande nivå av kapacitet och har genom åren bevisat att de kan stödja kundernas säkerhetsbehov med den absolut högsta kvaliteten. Vi ser fram emot att bidra till den fortsatta utvecklingen både i Finland och Norden”, avslutar Jarl Øverby – CEO, NetNordic Group.

”NetNordic har en mycket stark position i Norden. Vi har blivit kontaktade av många intressenter, men vi har väntat på rätt bolag. Vi siktar på att accelerera vår utveckling i Finland och Norden, och där är NetNordic en perfekt match för oss. Vi tror starkt på det vi har byggt upp sedan år 2010 och ser att vi kan kombinera våra styrkor för att utvecklas och ännu snabbare ta fler marknadsandelar”, berättar Markus Alkio – VD, Fiarone.

Vi kommer fortsätta att utveckla vår förmåga att vara den ledande leverantören av tjänsten Secure Operations Center (SOC) i Finland. Med en hävstångseffekt från NetNordic så kommer vi att kunna expandera i betydligt snabbare takt i Norden. Efterfrågan är stark och tillsammans med NetNordic så har vi ännu mer kapacitet att möjliggöra en sund tillväxt för våra kunders och anställdas framgång”, säger Markus Alkio – VD, Fiarone.

Med detta förvärv så ökar NetNordic sin position på den finska marknaden och stärker också koncernens kapacitet i hela Norden. Fiarone har 32 stycken anställda på kontor i Åbo och Esbo, Finland. Beräknad omsättning för Fiarone år 2021 är 2,1 miljoner Euro. Aktieägarna i Fiarone återinvesterar i NetNordic och kommer att fortsätta fokusera på att utveckla verksamheten i Finland och Norden.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>