Hem Nyheter NetNordic köper IPCO – behov av större kapacitet inom systemutveckling

NetNordic köper IPCO – behov av större kapacitet inom systemutveckling

Publicerat av: Redaktionen

NetNordic köper IPCO

NetNordic köper IPCO – behov av större kapacitet inom systemutveckling 3”Genom vår roll som systemintegratör inom nätverk, säkerhet och kommunikation har vi sett ett ökat behov av skräddarsydda kundlösningar med utgångspunkt i kostnadseffektiv standardteknologi, för att stödja kunderna i deras jakt på effektiva digitala lösningar”, säger Jarl Øverby, koncernchef i NetNordic, och fortsätter, ”behovet för ökad kompetens och kapacitet inom systemutveckling är centralt för att vi ska fortsätta öka våra framsteg genom att erbjuda olika tjänster till våra stora och medelstora kunder. IPCO passar in i vår tillväxtstrategi med en solid kompetens och relevant erfarenhet”.

I många år har NetNordic levererat nätverks-, säkerhets- och kommunikationslösningar till stora och medelstora företag. NetNordic erbjuder nu mer och mer tjänster relaterade till de områden som ger kunderna större valfrihet. Med förvärvet av IPCO gör NetNordic sitt tionde förvärv sedan 2015.

Digitala lösningar och tjänster

”Värdeökande digitala lösningar och tjänster bygger på kompetens och erfarenhet. Med utökad kapacitet närmar vi oss nu 40 personer som endast arbetar med systemutveckling på olika kundprojekt och det gör NetNordic till en viktig aktör i att förbättra tjänster och lösningar inom viktiga delar av samhället. Nätverk, säkerhet och kommunikation är betydelsefulla drivkrafter för effektivitet och utveckling inom den nordiska näringslivet och den offentliga sektorn, och NetNordic kommer att spela en ledande roll i denna utveckling, säger Øverby”.

”Under många år har IPCO arbetat med stora projekt och utvecklat en solid erfarenhetsbas och kompetens inom digitalisering. Det var ett naturligt steg för oss att bli en del av en större miljö så att vår kompetens kan komma ännu mer till sin rätt, och sedan var NetNordic ett naturligt val. Vi har båda en solid bas i Halden och med detta kommer vi ytterligare att stärka vår lokala närvaro. Samtidigt hjälper vår kompetens i Oslo till att stärka NetNordics leveranskapacitet i stora och krävande projekt. Vi adderar kompetens och kapacitet och ser fram emot att bli en del av NetNordic, som har visat på imponerande framsteg som vi ska bidra till att förstärka, både i Norge och Norden, säger Ole Jakob Ottestad, VD för IPCO”.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>